Categorie: Actual

plantare 1Pentru al treilea an consecutiv, Clubul Rotary Ploiești organizează în aceasta primăvară o acțiune de plantare de copaci la marginea orașului, în cadrul unui proiect ambițios ce vizează crearea unei "centuri verzi" care va înconjura municipiul, protejându-l de efectele poluării.

În acest demers, rotarienilor ploieșteni le vor fi alături Primăria și Serviciul de Gospodărire Urbană, Rafinăria Petrotel Lukoil, Direcția Silvică Prahova și Asociația Forestierilor din România, dar și elevi de la Colegiul Național Al. I. Cuza și Colegiul Economic Virgil Madgearu.

Voluntarii vor participa activ la împădurirea unui hectar de teren pe Centura de Est a Ploieștiului, în zona rampei de gunoi Teleajen, dar și la operațiunile de întreținere a perdelei forestiere de 2 ha plantată de Clubul Rotary în anii precedenți.
"Ploiestiul este un oraș cu multă industrie, cu multe mașini, așadar și cu multă poluare. Orice oraș de acest gen are nevoie de zone verzi, iar noi ne-am gândit că o pădure care să crească în timp poate ajuta mult la înverzirea orașului și schimbarea în bine a mediului în care trăim cu toții" - susține Paul Dima, secretarul Clubului Rotary Ploiești.

Potrivit organizatorilor, la acțiunea care va avea loc marți, 7 aprilie, de la ora 10.00, vor participa cel puțin 150 de voluntari, însă, din experiența anilor precedenți, numărul acestora ar putea fi chiar și dublu, la evenimentul de marți fiind invitați să participe toți cei interesați de protecția mediului și de viitorul orașului.

Locul de întâlnire în dimineața acțiunii va fi între rafinărie și rampa de gunoi, acolo unde voluntarii, echipați adecvat condițiilor meteo (bocanci/cizme și, daca e cazul, cu pelerine de ploaie), vor fi așteptați de către coordonatori cu materialele necesare.

Back To Top