Categorie: Actual

raluca badescuSoţia lui Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, este cercetată pentru influenţarea declaraţiilor, fiind acuzată că a încercat să îl determine pe un fin de cununie, prin care fostul edil îşi derula afacerile, să dea declaraţii mincinoase.

Procurorii DNA, care marţi au dispus trimiterea în judecată a fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, pentru comiterea mai multor infracţiuni de corupţie, au disjuns o nouă cauză din dosarul fostului edil.

Astfel, în rechizitoriul întocmit de DNA în dosarul în care Iulian Bădescu a fost trimis în judecată se arată că la DNA Ploieşti urmează să fie instrumentată o nouă cauză, care are în vedere noi fapte de corupţie comise de fostul primar, dar şi de soţia acestuia, Elena Raluca Bădescu, informează Mediafax,

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au început deja urmărirea penală în cazul soţiei fostului edil sub acuzaţia de influenţare a declaraţiilor.

Concret, Elena Raluca Bădescu este acuzată că, în luna martie, după ce DNA a început urmărirea penală a soţului său, a încercat să îl determine să dea declaraţii false pe Iulian Tănase, fin al cuplului Bădescu, prin care fostul primar a derulat afaceri în perioada în care a deţinut funcţia de primar, dar şi anterior, pe când era senator.

Iulian Tănase este, conform procurorilor DNA, persoana pe numele căreia Iulian Bădescu a trecut acţiunile firmelor sale şi prin intermediul căreia a continuat să deruleze afaceri.

Potrivit anchetatorilor, Elena Raluca Bădescu ar fi încercat să-l determine pe finul său să ascundă anchetatorilor provenienţa unor sume de bani primite de la fostul edil şi introduse în circuitul financiar al uneia dintre firmele pe care le deţinea în acte.
Sursa: Mediafax

Back To Top