Categorie: Actual

dnaUpdate: Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și omul de afaceri pe care îl proteja au fost reținuți pentru 24 de ore

Marin Tudorică, șeful Poliției Sinaia, a fost reținut în urmă cu câteva momente de procurorii DNA Ploiești, fiind acuzat de trafic de influență, luare de mită și favorizarea infractorului. Omul de afaceri Cristian Simion a fost reținut și el pentru 24 de ore de procurorii anticorupție

Edit: Adjunctul şefului Poliţiei Sinaia, comisarul Ionuţ Roşca, a fost pus sub control judiciar după ce a fost audiat, miercuri, timp de mai multe ore, la DNA Ploieşti, fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care şeful Poliţiei Sinaia e suspectat de trafic de influenţă.

Procurorii DNA Ploieşti au percheziţionat locuinţa comisarului şef Marin Tudorică, şeful Poliţiei Sinaia. După ce a asistat la percheziţii, acesta a fost dus la sediul DNA Ploieşti pentru audieri.

Procurorii DNA Ploieşti s-au aflat miercuri la sediul Poliţiei Sinaia, unde au făcut percheziţii în biroul şefului instituţiei, comisarul şef Marin Tudorică, şi în biroul adjunctului acestuia.

Percheziţiile au avut loc într-un dosar în care sunt vizate fapte de trafic de influenţă, cei doi fiind duşi la audieri la sediul DNA Ploieşti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2015.

În cursul zilei de 13 ianuarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații, situate în judeţul Prahova, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Ionuț Roșca, adjunctul șefului Poliției Sinaia, a părăsit sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești, acesta este acuzat că, alături de superiorul său, comisarul șef Marin Tudorică, a favorizat un om de afaceri. Cei doi se pare că făceau presiuni asupra subalternilor pentru ca protejatului lor să nu i se facă dosare penale.

Ionuț Roșca a colaborat cu procurorii, iar aceștia au decis să îi interzică exercitarea funcției și să îl plaseze sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Cristian Simion, omul de afaceri din Sinaia care conduce societatea comercială CRIS SIMA, este cercetat de procurorii anticorupție, alături cei doi șefi din Poliție. Se pare că Simion ar fi oferit foloase necuvenite în valoare de 40.000 de euro celor doi polițiști pentru a îl feri de problemele cu legea, scriu jurnaliștii ziarulincomod.ro

Back To Top