Categorie: Actual

dumbravesti parc fotovoltaicVineri, 18 martie 2016, s-a inaugurat la Dumbrăveşti unul dintre cele mai moderne parcuri fotovoltaice din judeţul Prahova, cofinanţat de Uniunea Europeană prin fondul European de Dezvoltare Regională. Investiţia în valoare de 2.760.212 lei fost realizată cu trackere, concepute să maximizeze energia provenită de la soare.

Fiecare set de panouri fotovoltaice este amplasat pe tracker care este orientat în timp real înspre soare, astfel încât razele să cadă în permanenţă perpendicular pe celulele fotovoltaice. Unghiul ideal este calculat de un program electronic, iar panourile sunt mişcate cu ajutorul unor dispozitive hidraulice. Acest sistem este cel mai eficient si aduce un aport de 30% pe seama rotirii azimutale ale panourilor solare.

În total sunt 8 trackere, iar pe fiecare tracker sunt instalate panouri solare în suprafaţă de 93 mp, care asigura o putere maximă de 12,5 Kw. Sistemul are posibilitatea de a modifica unghiul de inclinare al panourilor manual de la 20 Gr vara pana la 45 Gr iarna. Aceasta facilitate aduce un plus de 5% energie ceea ce aduce sistemul la eficienta de 36,6% pe total an de exploatare.

Panourile solare au suficientă putere să acopere necesarul de energie electică atât pentru reţeaua de iluminat stradală cât şi pentru toate clădirile publice aflate pe teritoriul comunei Dumbrăveşti, făcându-se astfel economie la bugetul comunei. Banii astfel economisiţi vor putea fi direcţionaţi către alte investiţii de interes local. La evenimentul de astăzi au participat Mircea Cosma – preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Fabioara Ionescu – administratorul public al Judeţului, State Valentin – primarul Comunei Dumbrăveşti, consilieri locali, membrii ai administraţiei publice şi locuitori ai comunei.

dumbravesti parc fotovoltaic 2

Back To Top