Categorie: Actual

gabriel sanduMagistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunţat, astăzi, sentinţa în dosarul Microsoft, în care sunt inculpaţi pentru fapte de corupţie fostul ministru al Telecomunicațiilor, Gabriel Sandu, fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan și doi oameni de afaceri, Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru.

Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare.

Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare.

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și șase luni închisoare cu suspendare.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Back To Top