Categorie: Actual

sriServiciul Român de Informaţii arată că există cartele telefonice pre-pay din România în zone de conflict în care acţionează şi Statul Islamic, precum Siria sau Irak, însă nu exclude posibilitatea ca acestea să aparţină de fapt românilor care locuiesc acolo, nu doar unor persoane posibil implicate în activităţi teroriste. SRI nu confirmă legătura făcută de Dacian Cioloş, că în pregătirea unor atentate din UE ar fi fost folosite cartele pre-pay din România.

SRI arată că sunt folosite cartele telefonice pre-pay din România în Siria şi Irak, precum şi în alte zone de conflict, dar precizează că există posibilitatea ca aceste cartele să aparţină şi să fie folosite de românii care locuiesc în zonă, nu neapărat de persoane care au legătură cu terorismul, conform unui răspuns al SRI pentru Digi 24.

SRI mai arată că are în lucru cazuri, alături de partenerii externi, în care trebuie identificate persoane care au folosit cartele preplătite şi că acest lucru necesită resurse umane foarte multe, din cauza legislaţiei româneşti care nu obligă la identificarea posesorilor de cartele pre-pay.

Integral - gandul.info

Back To Top