Categorie: Actual

ponta dnaFostul premier Victor Ponta a fost chemat ca martor la DNA Ploiești, surse judiciare spunând că este vorba despre cel mai nou dosar al deputatului Sebastian Ghiţă, plasat sub control judiciar pe cauţiune.

Numele fostului premier Victor Ponta este menţionat în dosarul în care cei doi procurori şi poliţişti de rang înalt din Prahova sunt cercetaţi de DNA Ploieşti pentru fapte de corupţie, numele lui Ponta apărând în contextul în care i-ar fi promis adjunctului şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, avansarea într-o funcţie de conducere în schimbul furnizării unor informaţii.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul anului 2014, deputatul prahovean Sebastian Ghiţă i-ar fi făcut procurorului Liviu Tudose, la acea vreme şef al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, legătura cu Victor Ponta, iar în acest context Ponta i-ar fi promis lui Tudose avansarea într-o funcţie de conducere în cadrul Departamentului de Luptă Antifraudă în schimbul "sprijinului informativ". În rechizitoriul DNA se face referire şi la faptul că Ghiţă i-ar fi cerut procurorului prahovean sprijin în sensul furnizării unor informaţii legate de dosare în care ar fi putut fi cercetat Mircea Cosma, liderul PSD Prahova şi şeful Consiliului Judeţean. Mai mult, în rechizitoriu se menţionează că cei trei ar fi mers împreună la petreceri. Numele lui Liviu Tudose a apărut iniţial în legătură cu presupusul ajutor acordat de mai mulţi magistraţi şi poliţişti prahoveni lui Răzvan Alexe, patron al mai multor firme şi cunoscut drept un apropiat al lui Mircea Cosma.

Săptămâna trecută, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, din 31 martie, faţă de Sebastian Ghiţă, acuzat de două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Victor Ponta s-a mai prezentat la DNA Ploeşti şi în 3 decembrie 2015, când a fost citat tot ca martor în dosarul în care cumnatul său Iulian Herţanu a fost trimis în judecată pentru fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni.

Back To Top