Categorie: Actual

jandarmeria romanaÎn perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiesti organizează un amplu program național de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.

Timp de o săptămână, reprezentanții Jandarmeriei Române vor dona sânge pe bază de voluntariat în toate Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară. Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.

Prima acţiune, de amploare, de donare de sânge din cadrul celei de a XI-a ediţii a campaniei, la care vor participa jandarmi voluntari din unităţile aflate în Ploiesti, va avea joi 26 mai 2016, începând cu ora 09.30, la sediul Centrului de transfuzie sanguina Ploiesti, se anunță într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

 

Back To Top