Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu a fost condamnat astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea unor fapte de corupție, printre care și modul în care a fost finanțată echipa de fotbal Petrolul Ploiești. Decizia instanței nu este definitivă.

 

Iulian Bădescu a fost judecat în acest dosar pentru abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Iulian Bădescu a fost arestat preventiv la începutul lunii martie 2015, iar câteva zile mai târziu acesta a demisionat din funcția de primar al Ploieștiului, dar și din toate funcțiile pe care le deținea în PSD, renunțând inclusiv la calitatea de membru al acestui partid.

În același dosar, au fost puse sub acuzare două angajate ale Primăriei Ploiești — secretarul municipiului, Oana Iacob, și jurista Iulia Alina Alexandru.

Ancheta în acest dosar a vizat, inițial, faptele de abuz în serviciu și luare de mită într-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiești, ea fiind ulterior extinsă de procurori și pentru fapte care au fost comise de Iulian Bădescu în perioada în care acesta a fost senator, dar și în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2013, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, Bădescu a semnat un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară 'Lupii Galbeni 2012' Ploiești, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare, și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranșe) către asociație, deși cunoștea că nu este legală.

Potrivit DNA, prin faptele sale, Iulian Bădescu și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu și a încălcat dispozițiile legii privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele din legea privind finanțele publice locale, bugetul local fiind prejudiciat cu suma de 8 milioane de lei, iar Asociația 'Lupii Galbeni 2012' obținând un folos necuvenit având aceeași valoare.

Totodată, Bădescu este acuzat că i-a pretins unui reprezentant al acelei asociații, în schimbul derulării contractului de asociere și a regulamentului de aplicare a contractului, precum și a efectuării plăților, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești, ale cărei interese erau reprezentate de Asociația Comunitară, precum și foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului și a cazării, în perioadele ianuarie — februarie 2013, respectiv ianuarie — februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Bădescu a însoțit echipa în cantonament.

Reprezentantul în cauză este chiar finanțatorul Petrolului Ploiești, Daniel Capră, care este și denunțător în dosar.

De asemenea, procurorii susțin că secretarul Primăriei Ploiești, Oana Iacob, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin faptul că a avizat pentru legalitate hotărârile Consiliului Local Ploiești prin care s-au aprobat încheierea contractului de cooperare între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară 'Lupii Galbeni 2012' Ploiești și Regulamentul de aplicare a prevederilor contractului, hotărâri adoptate cu încălcarea dispozițiilor legale.

Rapoartele de specialitate prin care au fost propuse Consiliului Local Ploiești, spre aprobare, contractul și regulamentul de aplicare au fost semnate de inculpata Iulia Alina Alexandru, la acea dată director executiv la Direcția administrație publică, juridic — contencios, achiziții publice, contracte din cadrul Primăriei municipiului Ploiești, deși nu erau îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Ulterior, aceasta a semnat și documentele propriu-zise, contribuind, astfel, la prejudicierea bugetului local cu 8.000.000 lei, reprezentând suma plătită de municipiul Ploiești Asociației Comunitare, precum și la obținerea de către aceasta din urmă a unui folos necuvenit în același cuantum.

Iulian Bădescu este acuzat în acest dosar și de comiterea unor fapte penale comise în mandatul de senator pe care l-a deținut în perioada 2008 — 2012.

Potrivit DNA, în perioada 2012 — 2013, Bădescu, în calitate de parlamentar și ulterior primar al Ploieștiului, a desfășurat în mod repetat, în numele unor societăți comerciale pe care le controla în fapt, activități cu titlu oneros, producătoare de venituri pentru sine, incompatibile cu cele două funcții deținute succesiv.

''Concret, inculpatul a încheiat contracte de servicii publicitare, a achiziționat prin intermediul unui executor judecătoresc două imobile situate în municipiul Ploiești și a achiziționat în mod direct produse alimentare și de propagandă destinate distribuirii către alegători, în scop electoral, în campania din primăvara — vara anului 2012 pentru alegerile locale în Ploiești. Cu prilejul aceleiași campanii, inculpatul Bădescu Iulian, în calitate de persoană cu funcții de conducere în cadrul unei formațiuni politice, filiala Prahova (n.r. PSD), a pretins și primit de la un om de afaceri următoarele: suma de 20.000 lei, bunuri constând în carne, tricouri, bannere, baloane, servicii de personalizare produse și servicii de transport în valoare totală de aproximativ 80.000 lei, destinate distribuirii către alegători'', arată DNA.

În schimbul acestor bunuri și servicii, Bădescu i-a promis omului de afaceri că, după câștigarea portofoliului de primar, va încredința societății comerciale administrate de acesta din urmă lucrări de construcții pe raza municipiului Ploiești, finanțate din bugetul primăriei, lucru care, în fapt, s-a și realizat.

În același context și în același scop, Iulian Bădescu a pretins de la alt om de afaceri să-i confecționeze 10.000 de tocătoare din lemn din care a primit efectiv 7.400 bucăți în valoare de 7.432,56 lei.

De asemenea, de la același om de afaceri, în cursul anul 2013, inculpatul, în calitate de primar al municipiului Ploiești, a pretins și a primit foloase materiale necuvenite în valoare de aproximativ 20.000 lei, constând în lucrări de tâmplărie efectuate la locuința deținută de acesta din urmă în municipiul Ploiești, în schimbul promisiunii de atribuire a unor contracte de execuție lucrări finanțate de la bugetul primăriei.

Back To Top