Categorie: Actual

ponta dna ploiesti 6 august 2016Ponta este acuzat că în 2012 ar fi primit de la Sebastian Ghiță, printr-un intermediar, suma de 200.000 de euro pentru a-l nominaliza drept candidat PSD la alegerile parlamentare. Ulterior, Ghiță a devenit deputat PSD în Colegiul 4 Prahova (zona Păulești-Slănic). Surse judiciare informează că banii primiți de la deputatul Ghiță ar fi fost folosiți de Ponta pentru a plăti vizita vizita fostului premier britanic Tony Blair în România ca exercițiu de imagine pentru alegerile prezidențiale din 2014, pierdute în fața lui Klaus Iohannis.

Întrebat, la intrarea în DNA Ploieşti, ce va face acolo, Ponta a răspuns "semnez condica", fără să precizeze în ce calitate se află la DNA sau dacă este vorba despre un dosar nou.

Intermediarul celor 200.000 de euro ar fi fost Sorin Chirilă, vărul soției deputatului Sebastian Ghiță, informează surse apropiate anchetatorilor.

Numele lui Chirilă apare în referatul procurorilor DNA Ploiești într-un alt dosar privind metodele de spălare de bani și interpușii folosiți de Sebastian Ghiță în afaceri pe care acesta nu și le asumă. Riseproject a publicat pasaje din referatul DNA.

Back To Top