Categorie: Actual

diicotO grupare de traficanți de droguri a fost destructurată de procurorii DIICOT din Ploiești în colaborare cu polițiștii BCCO. Patru persoane au fost reținute în cauză, iar două dintre ele au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este vorba despre Elena și Loredana Zeceheru, mamă și fiică, arestate preventiv marți de către Tribunalul Prahova la solicitarea DIICOT Ploiești.

În aceeași cauză, procurorii au cerut arestarea preventivă și pentru alte două persoane, însă acestea au primit măsuri preventive mai blânde, arestul la domiciliu, respectiv controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Instanța a decis ca cei patru inculpați, în perioada în care se află sub puterea măsurilor preventive, să nu comunice cu alte eprsoane implicate în cauză, și anume: Şandru Ioan-Daniel, Ion Daniel-Florin, Jipa Sorin-Gabriel, Cârstea Răzvan-Florin, Oprea Leonard, Ţigău Ionuţ-Alin şi Zătreanu-Anghel Adiţă.

Comunicat DIICOT:

La data de 06.09.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor ZECHERU ELENA, ZECHERU LOREDANA GEORGIANA, CRĂCIUN MARIANA CLAUDIA şi DUMITRESCU RĂZVAN IRINEL pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept şi instigare la introducerea în ţară de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna iunie 2016 şi până în prezent inculpatele Zecheru Elena şi Zecheru Loredana Georgiana, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, au vândut în mod repetat rezină de cannabis consumatorilor de pe raza de pe raza judeţului Prahova contra unor sume cuprinse între 35 şi 60 lei/gram.

Totodată în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpata Crăciun Mariana Claudia a sprijinit activitatea infracţională a inculpatelor Zecheru Elena şi Zecheru Loredana Georgiana, fiind de acord să preia temporar activitatea infracţională a inculpatelor în sensul de a primi o cantitate de droguri de risc, respectiv rezină de cannabis din Italia, droguri pe care ulterior să le comercializeze diverşilor consumatori de pe raza jud. Prahova.

De asmenea, la data de 02.09.2016 inculpata s-a deplasat în Italia, urmare a instigării inculpatelor Zecheru Elena şi Zecheru Loredana, pentru a cumpăra personal cantitatea de 300 grame rezină de cannabis şi a o expedia în ţară prin intermediul unui serviciu de coletărie.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 şi până în prezent, inculpatul Dumitrescu Răzvan Irinel, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a vândut în mod repetat droguri de risc, respectiv cannabis şi rezină de cannabis, unor dealeri şi consumatori de droguri de pe raza municipiului Ploieşti.

De asemenea, începând cu anul 2011 şi până în prezent, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpatul a deţinut la diferite intervale de timp droguri de risc, respectiv cannabis şi rezină de cannabis, în vederea consumului propriu fără drept.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate a fost găsită şi ridicată suma de 4.100 de lei, 200 de grame de rezină de cannabis , 50 de grame de cannabis, cântare electronice, grindere şi telefoane mobile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Back To Top