Categorie: Actual

sebastian ghita dnaInstanta ICCJ a revocat marți măsura preventivă a controlului judiciar în ceea ce-l privește pe Sebastian Ghiță. Acesta a scăpat de măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA în ultimul său dosar de corupție instrumentat la Ploiești în care este cercetat și fostul premier Victor Ponta.

ICCJ a revocat controlul judiciar și pentru Sorin Chirilă, considerat mâna dreaptă a lui Ghiță.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți contestația depusă de deputatul prahovean, iar instanța a admis contestația. Decizia nu este definitivă.

Citește și: Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în noul dosar al lui Victor Ponta

ICCJ a admis parțial și contestația lui Victor Ponta, în sensul că a anulat interdicția de a vorbi în spațiul public despre cauza în care este cercetat la Ploiești. Fostul premier se află totuși sub puterea măsurii controlului judiciar, în sensul că trebuie să se prezinte periodic la secția de poliție și să anunțe ori de câte ori vrea să părăsească teritoriul României.

Citește și: Control judiciar pentru 60 de zile. Victor Ponta este acuzat de folosire de influență și complicitate la spălare de bani

Ponta și Ghiță au fost plasați sub control judiciar săptămâna trecută după ce au fost chemați la audieri de procurorii DNA Ploiești într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la modalitatea în care fostul premier britanic, Tony Blair, a venit în România.

Procurorii susțin prin intermediul unui comunicat de presă că vizita înaltului oficial ar fi fost plătită de Sebastian Ghiță prin intermediul unor ONG-uri coordonate de apropiați ai săi. În schimul acestei sume de bani, Ponta i-ar fi oferit lui Ghiță un loc pe listele de la alegerile parlamentare din anul 2012.

Back To Top