Câteva zeci de persoane s-au strâns în fața Palatului Administrativ, pentru a trage un semnal de alarmă împotriva poluării masive la care sunt supuși cetățenii municipiului Ploiești, dar și cei care locuiesc în zonele limitrofe reședinței de județ. Din păcate, întâlnirea cu caracter exclusiv civic nu a atras foarte mulți locuitori ai Ploieștiului, deși problema poluării este una gravă, cu efect pe termen lung asupra sănătății populației.
„Întâlnirea organizată de redacția publicației noastre se dorește a fi un semnal de alarmă - încă unul - asupra unei problematici care ne afectează viața de zi cu zi. Nu am organizat această întâlnire pentru publicitate sau pentru rating. Aici este vorba despre viitorul copiilor noștri, despre sănătatea lor. În Ploiești nu avem certitudinea că factorii cu atribuții în monitorizarea mediului își fac datoria, nu știm dacă aparatele de monitorizare lucrează la parametri omologați și urmăriți continuu. Felul în care decurg lucrurile îți lasă impresia că acești coloși industriali fac ce îi taie capul. Pentru profit maximizat, distrug sute de mii de oameni. Mă întreb acum unde sunt zecile de mii de ploieșteni care au copii și care vor ca micuții lor să fie sănătoși să să triască într-un oraș unde calitatea vieții să se integreze și aceasta, într-un mare final, în Uniunea Europeană. Că la obligații de plată suntem deja integrați. Mai rămâne ca și statul, prin organele sale specializate, să asigure un lucru simplu - viața celor care își cresc copiii, respiră și plătesc impozite în acest spațiu", a declarat jurnalistul Marius Nica, editor-coordonator observatorulph.ro.
Organizatorii plănuiesc să organizeze săptămânal astfel de întâlniri în care să participe cât mai mulți locuitori ai Ploieștiului.
„Prezența a unui număr important de cetățeni este importantă. Nu trebuie să ne gândim la scandal sau la alte forme de protest. Trebuie doar să demonstrăm autorităților că nu suntem indiferenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și că putem fi supuși la orice tip de abuz fără să luăm atitudine. Această formă de manifestare are rolul de a pune presiune pe toate organele statului care, între noi fie vorba, oricum monitorizează și raportează aceste activități. Foarte bine, să aibă ce raporta. Cât mai multe hârtii de întocmit și cât mai mult stres pentru factorii decizionali. Poate într-un final se vor trezi și își vor face datoria. Nimic mai mult!", a adăugat Marius Nica.