Categorie: Actual

perchezitii evaziunePolițiștii din cadrul IGPR au descins joi dimineață în mai multe județe, printre care se numără și Prahova, la firme suspectate de de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul serviciilor de publicitate.

Comunicatul IGPR:

Astăzi, 20 octombrie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 34 de mandate de percheziție, în municipiul București și județele Ilfov, Prahova, Brașov, Ialomița și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul serviciilor de publicitate.

Din probatoriul administrat a rezultat că în perioada 2008-2013, reprezentanți a 13 societăți comerciale au înregistrat fiscal și declarat achiziții fictive de bunuri și servicii în suma totală de peste 12.000.000 lei de la șase firme cu comportament tip 'fantomă'.

În scopul creării unei aparențe de legalitate privind operațiunile desfășurate și disimularea provenienței sumelor de bani, reprezentanții societăților beneficiare au transferat în conturile societăților 'fantomă' peste 13.000.000 lei, de unde au fost retrași numerar și remiși ulterior beneficiarilor.

Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 4.000.000 lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 20 persoane.

Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 5.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Back To Top