Categorie: Actual

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo, pentru toate regiunile țării, conform căreia în următoarele 36 de ore sunt așteptate precipitații abundente și furtuni.

Atenționarea este valabilă de joi, ora 16.00, până sâmbătă, la ora 6.00, dar ar putea fi actualizată, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.
În intervalul menţionat vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Potrivit ANM, cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.
În seara zilei de joi (4 mai) și în noaptea de joi spre vineri (4/5 mai), astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal, la munte, în sud-vestul și centrul ţării. Vremea rea se mută, apoi, în cealaltă parte ațării. Pe parcursul zilei de vineri (5 mai) și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (5/6 mai), manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia.

Back To Top