Categorie: Actual

Un caz nou de rujeolă a fost confirmat, în această săptămână, în județul Prahova, conform informațiilor publicate vineri de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Este al doilea de la declanșarea epidemiei, după cel apărut în toamna anului trecut.

 

Cea mai nouă raportare a autorităților sanitare arată că, până vineri, la nivel național au fost confirmate 5.290 de cazuri, dintre care 24 de decese, ultimele apărute în județul Timiș, cel unde rujeola a făcut și cele mai multe victime: opt!
Județele cele mai afectate de epidemie sunt totuși cele din vestul țării, Caraș Severin (966 de cazuri), Timiș (952 de cazuri) și Arad (837 de cazuri). În apropiere de Prahova, mai multe îmbolnăviri au fost confirmate la Brașov (115), iar în județul nostru au existat două, acum și în octombrie 2016.
Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.
Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.
Tot datele publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată, însă, că la jumătatea lunii martie, de exemplu, în Prahova, 39,3% dintre copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani nu fuseseră vaccinați niciodată împotriva rujeolei, în condițiile în care, în contextul actualei epidemii, la această grupă de vârstă s-au înregistrat peste 2.000 din cele 5.290 de îmbolnăviri.

Back To Top