Categorie: Actual

Administrația Națională de Meteorologie a publica prognoza, pe regiuni, pentru perioada 10 - 23 iulie.

 

La jumătatea acestei luni nu vom aparte, așa cum reiese tradițional, inclusiv din calendarul popular, numai de zile sufocante. Vremea ne mai dă și câte o gură de are proaspăt, prognoza pe următoarele două săptămâni incluzând și perioade cu ploi și temperaturi maxime specifice mai degrabă lui mai.
MUNTENIA
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, iar în 11 și 12 iulie după-amiaza local va fi caniculă. Mediat pe regiune, vor fi temperaturi maxime de 32...35 de grade și minime de 16...20 de grade. Apoi, în intervalul 13-17 iulie, vremea se va răcori apreciabil, astfel că sunt anticipate medii ale valorilor diurne de 26...29 de grade și ale celor nocturne de 13...16 grade. Din data de 18 iulie, estimările indică din nou o tendință de creștere a temperaturilor, vremea redevenind călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 13 iulie și în perioada 16-18 iulie.
LA MARE
Vremea călduroasă va persista în primele zile ale intervalului de referință în mare parte a regiunii, cu excepția litoralului, în timp ce în vestul regiunii Dobrogea izolat va fi caniculă. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar a celor minime de 18...21 de grade. Apoi, în perioada 14 -17 iulie, vremea se va răcori, astfel că vor fi valori diurne de 25...28 de grade și nocturne de 16...19 grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de creștere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în data de 13 iulie și în perioada 16-17 iulie.
LA MUNTE
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu valori peste cele climatologic specifice; în medie, vor fi temperaturi maxime de 19...24 de grade și minime de 10...16 grade. Apoi, în intervalul 12-17 iulie, vremea se va răcori apreciabil, astfel că sunt anticipate medii ale valorilor diurne de 14...18 grade și ale celor nocturne de 6...10 grade. Din data de 18 iulie, estimările indică din nou o tendință de creștere a temperaturilor. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în majoritatea zilelor din perioada de referință, acestea având o distribuție locală, iar în intervalele 12-13 iulie și 15-17 iulie va ploua pe arii extinse și în cantități mai însemnate.

Back To Top