Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Criza de vaccin ROR (rujeolă - oreion - rubeolă) s-a rezolvat, cel puțin pentru moment, după ce peste 9.000 de doze au fost trimise în Prahova.

 

Direcția Județeană de Sănătate Publică a anunțat că a primit 9.320 de vaccinuri ROR, pe care să le distribuie medicilor de familie. "Reamintim faptul că vaccinarea împotriva rujeolei este singura metodă eficientă de control a evoluţiei epidemiei si imunitatea comunitară nu se poate realiza decât prin acoperiri vaccinale înalte. La nivel naţional se derulează acţiuni de vaccinare ROR (vaccin împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului) pentru toţi copiii între 9 luni si 9 ani care nu au nici o doză ROR și copiii între 5 ani și 9 ani care au o singură doză ROR. (...)Solicităm părinţilor tuturor copiilor să se prezinte la medicul de familie cât mai urgent posibil după ce sunt anunţaţi, pentru vaccinarea ROR a copiilor din categoriile menţionate. Toate vaccinurile administrate prin Programul Național de Vaccinări sunt vaccinuri sigure si eficiente", precizează reprezentanții DSP.
La raportarea precedentă, privind situația stocurilor la 30 iunie, județul figura cu mai puțin de 300 de doze în stocul DSP și nici 1.900 la medicii din județ, în condițiile în care necesarul lunar este de 900 de vaccinuri, iar numărul restanțierilor era în jur de 9.000.
Până vineri, pe 21 iulie, la nivel național fuseseră confirmate 8.246 de cazuri de rujeolă, din care 32 de decese (8 în jud. Timiș, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 in jud. Bihor, 1în jud. Cluj, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 în jud. Galați, 1 în jud. Mureș și 1 în București). 41 de județe au fost afectate până acum de epidemie, inclusiv Prahova, unde au existat 8 cazuri confirmate.

ATENȚIE!!!
Rujeola este boală transmisibilă pe cale respiratorie, extrem de contagioasă. Imunitatea împotriva infecţiei rujeolice se dobândeşte fie prin trecerea prin infecţie, fie prin vaccinare.
Boala se manifestă prin febră înaltă, conjunctivită (aspect de "copil plâns"), rinoree ,tuse, erupţie (pete catifelate roze pe fată, ulterior trunchi si membre).
Rujeola poate evolua sever cu pneumonie, encefalită sau se poate suprainfecta bacterian.
Cazul de rujeolă este contagios cu 3-5 zile anterior apariţiei erupţiei si continuă 5-6 zile după instalarea erupţiei.Din aceste motive solicităm părinţilor care ştiu că a existat contact al copilului cu caz de rujeolă (cu 7-18 zile anterior), să declare acest lucru medicului care examinează copilul cu simptomatologie respiratorie.

Back To Top