Categorie: Actual

spital judetean ploiestiAleşii prahoveni au discutat, în şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean Prahova, despre înfiinţarea unei comisii speciale care să monitorizeze activitatea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unitate medicală aflată în subordinea instituţiei. Propunerea a fost făcută de consilierul liberal Nicuşor Răducanu, care s-a plâns cu privire la dotările şi atitudinea medicilor de la Judeţean, precizând că el însuşi a trecut printr-un moment delicat la Judeţean.

Consilierul PNL a mărturisit în timpul şedinţei de ieri că s-a dus la Spitalul Judeţean cu o problemă medicală, însă a fost trimis acasă de doctori, spunându-i-se că este sănătos. "A trebuit să merg la un spital privat ca să aflu că aveam patru coaste rupte", a povestit acesta, ca a solicitat înfiinţarea unei comisii speciale sau mărirea numărului de membri din comisia internă a CJ care se ocupă de sănătate, pentru monitorizarea mai bună a situaţiei de la cea mai mare unitate medicală din Prahova.

În privinţa dotărilor, conducerea Consiliului Judeţean a precizat că a asigurat finanţări consistente pentru spital în ultimii ani, fiind dat exemplul din 2017, când este în derulare un proiect de reparaţii capitale interioare, în valoare de 10 milioane de lei, la care se adaugă o alocare de 8 milioane pentru dotări medicale plus 7 milioane pentru cheltuieli de funcţionare, sumă care cuprinde şi cheltuielile pentru materiale sanitare.

Back To Top