Categorie: Actual

sirene alarmareSirenele vor răsuna, mâine, în Ploieşti şi în toate oraşele mari din ţară. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura începând din august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciții pentru verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, informează autorităţile într-un comunicat de presă. Miercuri, sirenele vor răsuna între orele 10.00 şi 11.00, au anunţat reprezentanţii ISU Prahova.

"În toate județele țării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10,00 — 11,00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Simulările vor începe miercuri, 2 august, și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală", precizează IGSU, într-un comunicat de presă.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

În perioada 18 - 21 aprilie, IGSU a desfășurat, la nivel național, cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene din totalul celor 7.713 mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național, se mai arată în comunicat.

Back To Top