Categorie: Actual

caniculaPrefectura Prahova a convocat, astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta măsurile care se impun în această perioadă, după ce meteotologii au emis o avertizare de caniculă valabilă vineri şi sâmbătă. Autorităţile prahovene au impus o serie de măsuri pentru primării şi au decis să fie făcute verificări în unităţile medicale, dar şi la firmele care au activitate în aer liber.

 

Într-o notificare trimisă către primăriile din judeţ, Prefectura Prahova a impus instituirea serviciului de permanenţă, o măsură uzuală în astfel de situaţii. De asemenea, autorităţile judeţene au mai solicitat restricţionarea unor lucrări care creează condiţii de producere a unor incendii, prin degajarea de substanţe volatile sau supraîncălzirea unor materiale, intensificarea activităţilor preventive în zonele de culturi agricole şi vegetaţie forestieră, precum şi interzicerea focului deschis în apropierea zonelor cu preicol de explozie.

La şedinţa de astăzi a CJSU s-a decis suplimentarea efectivelor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, pentru a face faţă în eventualitatea unei creşteri a numărului de solicitări. De asemenea, pe drumurile naţionale şi judeţene au fost impuse restricţii de tonaj.

Autorităţile au luat în discuţie şi situaţia alimentării cu apă potabilă a localităţilor, primind asigurări că momentan nu există pericol de secetă şi că nu au fost semnalate avarii. Tot în acest domeniu, mai multe primării au anunţat că au deschis puncte de prim ajutor şi alimentare cu apă potabilă.

Back To Top