Categorie: Actual

holiday„Aproape toată Europa s-a scumpit. Europa iese din criză şi nu mai vede sensul preţurilor scăzute. Au dat aproape doi ani preţurile în jos, dar acum tind să revină la nivelurile din 2007-2008", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

Potrivit lui Burcea, pe primul loc în topul scumpirilor din acest an se situează Turcia.

Operatorii de turism din Marea Britanie şi Franţa au urcat preţurile cu 5-10%, în timp ce pachetele din Spania s-au scumpit cu 2-5%. De asemenea, hotelierii bulgari au crescut tarifele cu până la 5%.

"Turcii au cele mai mari scumpiri pentru că la ei e cerere uriaşă. Mai ales după evenimentele din Egipt, există o mare presiune pe Turcia şi este posibil ca pentru România să nu mai fie disponibile la fel de multe locuri ca anul trecut", a afirmat Burcea.

El a adăugat că un caz aparte îl constituie Dubaiul, către care s-au orientat o parte importantă dintre turiştii străini care mergeau în Egipt. Din acest motiv, pachetele turistice din Dubai s-au scumpit în ultimele săptămâni cu 50-60%.

"Destinaţiile externe au început să se scumpească dar, mai ales, să se umple, din cauza reorientării turiştilor care au renunţat la vacanţele din Egipt şi Tunisia. Multe hoteluri din multe destinaţii s-au umplut deja pentru toată vara. Erau unităţi în Turcia, Grecia, Cipru sau Spania pe care le vindeam anul trecut, toată vara, cu două săptămâni înainte de plecare şi cu reducere. Aceleaşi hoteluri sunt rezervate acum pentru toată vara", a spus Mircea Vladu, directorul general al agenţiei de turism Prestige Tours.

Sursa: Mediafax

Back To Top