Categorie: Actual

spalat straziPrimăria Ploieşti a lansat zilele trecute o licitaţie pentru desemnarea noului operator care să se ocupe de curăţenia căilor publice şi deszăpezire, în condiţiile în care actualele contracte, existente cu firma Rosal, expiră peste câteva luni. Autorităţile au alocat o sumă record pentru aceste servicii, mult peste ce s-a mai plătit vreodată în municipiu, fiind dispusă să achite, în următorii 4 ani, până la 50 de milioane de euro!

 

Deşi primarul Adrian Dobre se plângea, la ultimele declaraţii publice, de faptul că instituţia are un buget limitat, "mâncat" de salarii, subvenţionarea transportului public şi asigurarea serviciilor comunitare şi care nu prea lasă loc şi de investiţii, ultimele decizii ale instituţiei par să îl contrazică. După majorarea substanţială a salariilor angajaţilor, în unele cazuri cu peste 50%, ajungându-se şi la venituri brute lunare de încadrare de peste 8.000 de lei, Primăria mai aruncă o bombă, scoţând la licitaţie servicile de curăţenie, pentru o sumă record! Conform documentelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria Ploieşti alocă nu mai puţin de 23 de milioane de euro şi nu mai mult de 50 de milioane de euro, în următorii patru ani, pentru salubritate.

Spre comparaţie, în 2016 bugetul de salubritate a fost de 19,5 milioane de lei, incluzând aici curăţenia căilor publice, deszăpezirea, ridicarea gunoaielor, dezinsecţia, deratizarea, dezinfecţia, ridicarea cadavrelor de animale şi plata facturilor către Apa Nova pentru apa de ploaie ajunsă în canalizările de pe carosabil. În noul contract, numai pentru primele două activităţi, Primăria Ploieşti e dispusă să achite peste 50 de milioane de lei pe an, o sumă record, care n-a mai fost întâlnită niciodată în istoria Ploieştiului şi care, în teorie, ar trebui să transforma municipiul într-una dintre cele mai curate localităţi din ţară. Mai trebuie punctat şi faptul că în această sumă nu intră şi ridicarea, transportul şi depozitarea gunoaielor de la ghene şi de pe domeniul public, pentru care există un contract separat, coordonat de Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară "Managementul Deşeurilor Prahova".

Termenul pentru depunerea ofertelor la această mega-licitaţie derulată de Primăria Ploieşti este 21 august.

Back To Top