Categorie: Actual

shoby_codul_penalMădălin Drăgan, cunoscut în show-biz-ul românesc sub numele de scenă Shoby, membru al trupei hip hop Codu Penal, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către magistraţii de la Judecătoria Ploieşti. Judecătorii l-au găsit pe Shoby vinovat pentru producerea unui cumplit accident produs la sfârşitul lunii septembrie pe podul de la Gara de Sud din Ploieşti, accident în urma căruia o femeie însărcinată în şapte luni a murit de loc.

Rapperul a primit cinci ani de detenţie pentru ucidere din culpă, având ca circumstanţă agravantă faptul că, în momentul producerii accidentului, a avut o alcoolemie de aproape unu la mie. Instanţa a decis să îl condamne de asemenea la doi ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. Cele două pedepse nu se cumulează, ci, potrivit legii, condamnatul execută pedeapsa cea mai mare.

În plus, instanţa îl obligă pe cântăreţ să plătească familiei victimei, respectiv soţului şi copilului femeii decedate, daune morale şi materiale. Soţul femeii pe care Shoby a ucis-o trebuie să primească, conform hotărârii Judecătoriei Ploieşti, 10 000 de euro daune materiale şi 20 000 de lei daune morale. În ceea ce-l priveşte pe copilul victimei, care acum are cinci ani, instanţa a decis că acesta trebuie să primească de la ucigaşul mamei sale 30 000 de lei daune morale şi o pensie lunară de 200 de lei, până la majorat.

Mădălin Drăgan va plăti de asemenea cheltuieli de judecată.

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut Shoby a produs un grav accident de circulaţie pe podul de la Gara de Sud din Ploieşti. Cântăreţul aflat sub influenţa alcoolului a pierdut controlul asupra maşinii la volanul căreia se afla şi a intrat într-o Dacie în  care se aflau două femei. Una dintre acestea, însărcinată în şapte luni, a murit pe loc. Cu puţin timp înainte de producerea tragediei, femeia tocmai îşi lăsase copilul la grădiniţă.

Imediat după impact, Shoby şi-a abandonat maşina şi a încercat să fugă de la locul accidentului. La acel moment el le-a declarat ziariştilor care l-au întrebat de ce a făcut acest gest că nu a vrut să fugă, că a plecat departe de locul accidentului să urineze, „pentru că asta este senzaţia”.

Back To Top