Categorie: Actual

montanMii de turişti au ales să petreacă începutul primăverii la munte, pe pârtiile de schi şi snowboard. Iubitorii sporturilor de iarnă au şi motive să aleagă muntele, pentru că, în primul week-end al acestei primăveri stratul de zăpadă de pe pârtii a depăşit jumătate de metru iar, pe alocuri, a atins 70 de centimetri.

La Sinaia
sunt deschise pentru turişti pârtiile de mare altitudine Valea Dorului, Valea Soarelui şi Lăptici, situate la 2 000 de metri în Masivul Bucegi. Tot la Sinaiase schiază de asemenea pe pârtiile Drum de Vară şi Carp, pârtii care iarna aceasta au fost mai mult impracticabile din cauza stratului inconsistent de zăpadă. Peste o mie de turişti se aflau sâmbătă pe pârtia Kalinderu din Buşteni, acolo unde stratul de zăpadă atinge 70 de centimetri grosime. Administratorul pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu, a afirmat că pârtia de la Buşteni va fi practicabilă cel puţin până la începutul lunii aprilie.

În staţiunea Azuga pârtiile oferă condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă şi aproximativ o mie de turişti au schiat, sâmbătă, pe aceste pârtii.

Săptămâna viitoare, pe pârtia Sorica din Azuga se vor desfăşura Campionatele Naţionale de Schi Alpin pentru seniori şi juniori, la care participă cei mai buni schiori din ţară, la aceste competiţii fiind aşteptaţi o sută de sportivi. O primă etapă a acestor campionate s-a desfăşurat, tot la Azuga, săptămâna trecută.

Back To Top