Categorie: Actual
colegiul_medicilor_prahovaZece mii de prahoveni susţin protestul medicilor de familie care nu vor să semneze contractul impus de Casa naţională de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, a declarat că 220 din totalul de 360 de medici de familie care-şi desfăşoară activitatea în Prahova au semnat listele de susţinere a protestului medicilor care sunt decişi să nu semneze contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Cei 220 de medici au distribuit tabele pacienţilor care le susţin protestul şi, după o primă evaluare, reiese că aproximativ 10 000 de pacienţi înscrişi pe listele medicilor de familie din Prahova consideră îndreptăţit protestul medicilor.

Simona Schnelbach a mai spus că şi medicii din ambulatoriu sunt solidari cu medicii de familie. Conform propunerilor Casei de Asigurări de Sănătate, dacă medicii de familie nu vor semna contractul – cadru, activitatea lor va fi preluată de cei din ambulatoriu, însă medicii care desfăşoară această activitate spun că nu sunt nici ei de acord cu această prevedere.

Back To Top