Categorie: Actual

realitatea_tvwww.paginademedia.ro titrează că postul Realitatea TV a fost amendat de CNA cu 15.000 de lei pentru un concurs lansat ieri, care a avut ca premiu un apartament şi bani cash, în total 100.000 de euro.

Pentru a intra în concurs, telespectatorii trebuiau să răspundă la întrebări precum: “Trebuie să plece Guvernul Boc? De ce?” sau “Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie să plece?”.

CNA
a considerat că Realitatea TV nu a respectat principiul informării corecte prin faptul că regulamentul prezentat pe post a fost diferit de cel de pe site.

Astfel, începând cu ora 9.00, Adriana Mareş a spus în cadrul emisiunii de ştiri pe care o prezintă că desemnarea câştigătorului se va face prin tragere la sorţi, după votul moţiunii.

Pe site, în schimb, se spune că răspunsul câştigător va fi ales de echipa editorială a emisiunii Bursa pariurilor.

Ulterior, la Bursa pariurilor, Corina Drăgotescu a spus În câteva minute o să anunţăm şi câştigătorul. Avem o echipă care analizează mesajele şi care ne va anunţa cine a câştigat premiul”.
Membrii CNA au luat în considerare şi faptul că Realitatea TV nu a respectat noile reglementări privind organizarea de concursuri.
Noul Cod al CNA precizează că aceste concursuri pot fi inserate numai în programe educative şi de divertisment sau sunt difuzate ca emisiuni-concurs.

Ce au spus membrii CNA?

Gelu Trandafir:
“Întrebarea îi selecta, din start, pe cei care erau de acord cu plecarea Guvernului Boc.”

Christian Mititelu:
“Felul în care se formulează aceste întrebari, ţine de imparţialitatea şi obiectivitatea postului.”

Narcisa Iorga:
“Prima întrebare este manipulatorie: “Care este motivul pentru care Guvernul Boc ar trebui să plece acasă?”

Roxana Niculesc, reprezentant Realitatea TV:
“Pe cine am fi putut noi manipula, Parlamentul României?”

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:
“Opinia publică.”

Roxana Niculescu:
“Opinia publica s-a uitat la ce se întâmpla în Parlament de unde am transmis noi.”

Christian Mititelu:
“E un haos total la acest post de Televiziune. Pentru mine e mai mult o manipulare comercială. Acolo sunt mai multi poli de putere.”

Cum s-a apărat Realitatea TV?

Roxana Niculescu, director de programe la Realitatea TV:
“Acest concurs a fost gândit cu o seară înainte (de ziua de 16 martie n.r.) în ideea să dăm posibilitatea cetăţeanului să-şi spună opinia.

Nu a fost o incitare la niciun fel de acţiune, drept dovadă am primit 50.000 de mesaje. Nu ne permitem, ca televiziune de nişă, să aruncăm la coş opinia a 50.000 de oameni”

“Vorbim despre un premiu în valoare de 100 de mii de euro. Este vorba de un apartament şi de o bursă pentru susţinerea până la vârasta majoratului a unui copil autist.
E foarte clar că multă lume va citi într-o cheie politică acest concurs. Cred ca întrebarea deranjează nu premiul.”

În urmă cu două săptămâni, Realitatea TV a încasat o amendă de 20.000 de lei tot pentru un concurs difuzat în cadrul emisiunii Bursa pariurilor, difuzată în 21 februarie.
La momentul respectiv premiul era în valoare de 10.000 de lei, iar întrebarea era “Cine e regina?”, referitor la cazul de corupţie din vămi.


Interesant este şi un comentariu apărut tot pe site-ul sursei citate postat, probabil, de către un angajat din trust:

„Apropo a scris la 18 Martie, 2011 17:32

Pai sa vina Enache si Ghita pe post si sa explice de ce nu intra salariile angajatilor, iar ei sunt in stare sa dea 100000 de euro premiu.
Explicatia pentru angajati e ce s-au blocat conturile,
dar fix dupa ce au primit banii “stiristii”.
Tehnicu ciuciu ! Niciun ban.

Sursa: www.paginademedia.ro

Back To Top