Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Mai puțin de jumătate dintre medicii de familie nu au semnate actele adiționale pentru 2018, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Casei de Asigurări de Sănătate, care condamnă protestul declanșat în primele zile ale anului.

Până la sfârșitul anului 2017, peste 60% din medicii de familie aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate au semnat actele adiționale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate, iar programul de lucru al caselor a fost prelungit astfel încât să poată fi semnate aceste acte adiţionale, pentru a asigura continuitate în acordarea asistenţei medicale, a anunțat CNAS. „Din păcate, unii lideri ai organizațiilor profesionale sugerează că pacienții medicilor de familie – vârstnici cu multiple probleme de sănătate, copii, bolnavi cronici – au fost lăsaţi să sufere din cauza unor revendicări ale acestora, cu toate că au fost rezolvate o mare parte din solicitările care ţin de CNAS, iar finanțarea pentru medicina de familie înregistrează cea mai mare creştere alături de asistenţa medicală pentru specialităţi clinice" – afirmă preşedintele CNAS, Laurențiu Mihai. „Am încredere în profesionalismul medicilor de familie și am convingerea că majoritatea acestora nu-și vor uita legământul profesional și datoria față de pacienți", a mai spus acesta, deși specialiștii care asigură asistența medicală primară au declarat public că s-au săturat să poarte un "dialog al surzilor".
De la Ministerul Sănătății vin date conform cărora medicii nici nu ar avea motive să protesteze. "Le cer scuze pacienților și consider total neprofesionistă decizia medicilor de familie de a folosi boala și suferința acestor oameni în negocieri care, de fapt, au pornit de la discuții constructive despre debirocratizarea actului medical, în beneficiul pacienților și a cadrelor medicale, după care s-a ajuns la revendicări de ordin financiar. Mă bucur, totuși, că o mare parte dintre medicii de familie au înțeles dorința noastră de a găsi soluții și măsuri pentru rezolvarea acestui blocaj. În această perioadă pacienții pot beneficia de servicii medicale în cadrul cabinetelor medicale care au semnat contracte cu casele de asigurări de sănătate, în cadrul centrelor de permanență și în cel al serviciilor de urgență", a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog.
Într-un comunicat al MS sunt enunțate măsurile care, spun autoritățile, ar trebui să-i mulțumească pe medici: "Reprezentanții medicilor de familie au fost informați despre faptul că se lucrează la un proiect de Ordonanță ce urmează să fie înaintat Guvernului spre adoptare în luna ianuarie a anului 2018. Ministrul Sănătății a solicitat conducerii CNAS ca propunerile de modificări legislative necesare procesului de debirocratizare care urmează să fie introduse în Ordonanța de Urgență sa fie prezentate până la data de 10 ianuarie 2018. Din punct de vedere financiar, ca răspuns la solicitările primite din partea reprezentanților medicilor de familie, pentru 2018 s-a prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să se suplimenteze cu 278 milioane de lei (17%). Mai mulți bani va primi și personalul medical care lucrează în regim de gardă, în centrele de permanență. Astfel, în 2018, medicii de familie care lucrează în centrele de permanență vor beneficia de o creștere a tarifului orar de la 12,8 lei/oră cât este în prezent la 40 lei/oră. Tariful orar pentru asistenții medicali care lucrează în regim de gardă va crește de la 8 – 10 lei/oră cât este în prezent la 20 – 22,5 lei/oră. Am crescut și sumele alocate pentru cheltuieli de administrare și funcționare ale centrelor de permanență de la 6.4 lei/oră/medic cât este în prezent la 20 lei/oră/medic și a sumei alocate pentru medicamentele și materialele sanitare din trusele de urgență ale medicilor de la 2,1 lei/oră/medic cât este în prezent la 4 lei/oră/medic. De asemenea, anul acesta 170 milioane de euro, fonduri europene, vor fi utilizate pentru servicii de prevenție de care vor beneficia pacienții. În cadrul acestor programe, medicii de familie și asistenții medicali din cabinetelor lor vor beneficia de pregătire gratuită și salarizare. În ultimul an, peste 250 de medici au promovat ca specialiști în medicina primară și vor putea încheia contracte cu casele de asigurări. Aceștia vor fi invitați la următoarea sesiune de contractare care va fi organizată de CNAS anul acesta."
Bodog a făcut apel la medicii de familie să dea dovadă de responsabilitate și să se gândească la pacienți.
Societatea Națională de Medicina Familiei nu a anunțat, însă, că renunță la proteste. Specialiștii din acest sector cer asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea activității medicului de familie în scopul îmbunătățirii asistenței medicale a populației din României, creșterea finanțării medicinii de familie, pentru echilibrarea finanțării în sistemului public de sănătate și recunoașterea importanței rolului medicului de familie și respectarea drepturilor constituționale ale medicilor și pacienților. Medicii care nu au încheiat acte adiționale cu CNAS nu pot elibera, la acest moment, trimiteri către specialiști, nici către laboratoare de analize sau investigații de alt tip și nu pot elibera nici rețete compensate. De asemenea, dacă acordă consultații gratuit, acestea nu vor fi decontate de CAS. Cum, în prezent, și în rândul medicilor se disting mai multe tabere, fiecare pacient depinde de decizia pe care o ia doctorul pe a cărui listă se află. Prin urmare, este posibil ca, în aceste zile, unii să fie nevoiți să achite și costul unei banale vizite la medicul de familie.

Back To Top