Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis, miercuri, către Ministerul Sănătății, un set de măsuri prin care încearcă debirocratizarea activității din asistența medicală primară. Printre acestea se regăsesc schimbări importante cu privire la tratamentele compensate și gratuite prescrise de medici și proceduri de eliberarea a acestora, de către furnizorii de servicii.

În proiectul de modificare a Legii privind reforma în domeniul sănătății, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate propune ca responsabilitatea prescrierii de medicamente compensate pe bază de scrisoare medicală să revină medicului care a elaborat schema terapeutică, în cazul în care reţeta prescrisă respectă schema respectivă. În plus, se dorește extinderea categoriilor de medici prescriptori pentru anumite medicamente, dar și reglementarea situaţiilor în care medicii de familie prescriu medicamente pe bază de scrisoare medicală pentru tratamente a căror iniţiere şi continuare intră în obligaţia medicilor din specialităţile clinice, conform protocoalelor terapeutice.
Dacă propunerile CNAS se vor concretiza, vor fi modificate și anumite proceduri de lucru în SIUI. "Modificările referitoare la calitatea/categoria de asigurat vor produce efecte de la data operării acestora în platforma informatică PIAS, (cu excepţia celor referitoare la naştere şi la deces), astfel încât prescripţiile şi serviciile medicale acordate pe baza informaţiilor din sistemul informatic să nu mai fie imputate furnizorilor. De asemenea, medicii nu vor mai transmite către sistemul informatic al Dosarului Electronic de Sănătate datele medicale ale pacienţilor care declară în scris că din motive de conştiinţă sau religioase nu doresc ca aceste date să fie stocate", cere CNAS.
După protestul care a blocat sute de cabinete medicale din țară, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a ajuns la concluzia că poate renunța și la hârtiile care sufocau cabinetele medicale și îngreunau activitatea în acest sector. "Se renunţă complet la documentele pe hârtie în cadrul procesului de contractare a serviciilor medicale şi se elimină obligaţia furnizorilor de a mai completa formulare tipizate pe hârtie în activitatea curentă, ceea ce în cazul medicilor va duce la creşterea timpului acordat efectiv consultării pacientului", mai anunță CNAS.
Pacienții care apelează la medici din alte județe nu vor mai fi puși pe drumuri de câte ori vor fi nevoiți să cumpere tratamente prescrise de aceștia. Conducerea Casei vrea să renunțe și la "restricţia ca farmacia sau furnizorul de servicii paraclinice căruia i se adresează asiguratul să fie în contract cu aceeaşi casă de sănătate ca şi medicul care a eliberat reţeta sau biletul de trimitere, ceea ce înseamnă că reţetele şi biletele de trimitere la analize vor putea fi onorate de orice farmacie, respectiv laborator de pe teritoriul ţării".
"O altă noutate va fi că în cazul în care medicul de familie nu va reuşi să-şi găsească un înlocuitor pentru perioada plecării în vacanţă. Pacienţii de pe lista lui se vor putea adresa cabinetelor de medicină din proximitate desemnate de medicul respectiv. Perioada acordată unui medic de familie nou intrat în activitate sau nou venit într-o localitate pentru a-şi forma lista de pacienţi va fi extinsă de la şase luni la un an. De asemenea, vor fi revizuite criteriile de acordare a sporurilor pentru condiţiile de activitate ale cabinetelor de medicină primară şi de specialitate din ambulatoriu, prevăzute în Ordinul MS/CNAS nr. 391/187/2015", a mai anunțat conducerea CNAS.

Back To Top