Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Luni dimineață, în zona Ploiești, stațiile de monitorizare a calității aerului indică valori nepermis de mari, cu depășiri la particule în suspensie (PM 10). Este a patra zi consecutiv când se înregistrează cifre peste limitele de siguranță.

La Blejoi, cantitatea înregistrată luni, la ora 8.00, era de 125,98 µg/m³, în condițiile în care, potrivit legii, valoarea limită zilnică pentru protecția sănătăţii umane este de 50 ug/m3. La ora 24.00, aceeași stația, PH 3, a înregistrat 188,55 µg/m³.

Foarte rău este indicatorul pentru calitatea aerului și la stația de monitorizare PH 2, aflată în centrul Ploieștiului, care înregistra, luni dimineață, 116,50 µg/m³. Aici, valoarea maximă a fost tinsă luni dimineață, la ora 4.00: 154,76 µg/m³.
Toate celelalte stații din Ploiești și împrejurimi (vest, Brazi, sud și centru) erau, de dimineață, sub cod roșu, înregistrând, pentru PM 10, valori cu prinse între 56 și 81 µg/m³.

Ce sunt particulele în suspensie?

Indicatorul PM 10 se referă la particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări. Potrivit calitateaer.ro, ele afectează în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți.

Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil.
Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii. Expunerea pe termen lung, chiar și la o concentrație scăzută de pulberi, poate cauza cancer și moartea prematură.

Back To Top