Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

În masivele Bucegi și Făgăraș este cod roșu de avalanșă, zilele acestea, valabil la altitudini mari, iar mai jos meteorologii anunță că riscul de producere a acestor fenomene este evaluat, de asemenea, cu un cod portocaliu.

 

Turiștii care petrec sărbătorile pe Valea Prahovei trebuie să stea departe de traseele montane, unde, la altitudini de peste 1.800 de metri, este valabil un cod roșu de avalanșă (nivel 4 din 5). Riscul este mare, potrivit meteorologilor, și asta tocmai pe fondul temperaturilor ridicate care i-ar putea încuraja pe mulți să o ia la pas, pe drumuri de munte. "Vremea caldă şi insolaţia vor determina umezirea puternică a stratului. Apa rezultată din topire se va acumula în strat, creând pelicule de apă peste crustele de gheaţă prezente încă în strat, pelicule peste care straturile de zăpadă din partea superioară pot aluneca cu uşurinţă. Declanşările de avalanşe se vor produce spontan pe pantele suficient de înclinate, prin supraîncărcarea stratului cu apa acumulată din topirea zăpezii, iar o slabă supraîncărcăre cu turişti sau schiori va accentua riscul declanşărilor. În anumite situaţii, vor fi angrenate şi straturi mai vechi de zăpadă, ceea ce poate duce la avalanşe de dimensiuni mari", atenționează ANM.

Și la altitudini mai mici, chiar sub 1.500 de metri, este valabilă o avertizare de avalanșă, de data aceasta cod portocaliu, indicând un risc însemnat. "Se vor semnala şi avalanşe cu punct de plecare de la peste 1800 m sau avalanşe a căror curgere poate coborî sub 1500 m, în zone unde stratul de zăpadă este deja extrem de redus", explică specialiștii din cadrul ANM.

Pe rețelele de socializare circulă imagini cu astfel de fenomene, apărute în ultimele zile. Imaginea de mai sus este surprinsă, de exemplu, în Piatra Craiului.

Foto: Facebook/ Nelu Sacarea

Back To Top