Categorie: Actual

shaormerieDupă incidentele apărute în ultimele două săptămâni la nivel naţional, autorităţile prahovene au decis să verifice shaormeriile şi unităţile de alimentaţie publică de tip fast food din judeţ. Astfel, potrivit unui ordin emis în această săptămână de prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, vor fi constituite comisii mixte, care vor efectua controale până la finele lunii.

Controalele vizează în special modul de preparare şi depozitare a alimentelor, din aceste comisii urmând să facă parte reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterniare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţiei de Sănătate Publică. DSVSA are sarcian de a centraliza datele strânse în urma acestei acţiuni şi de a prezenta un raport în jurul datei de 30 mai.

Măsura a fost luată după apariţia unui caz în municipiul Iaşi, unde 134 de persoane au făcut toxiinfecţii alimentare după ce au consumat shaorma, îmbolnăvirile fiind cauzate, potrivit primelor informaţii, de maioneza folosită de restaurantul respectiv, infestată cu Salmonella.

Back To Top