Categorie: Actual

aglomeratie trafic dn1Poliția Prahova a anunțat, luni, încă dinaintea prânzului, că traficul pe DN 1, în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, pe sensul de coborâre, s-a aglomerat deja. Valori ridicate se înregistrează și pe alte artere din țară.

Potrivit IJP Prahova, pe DN 1, în zona stațiunilor Azuga și Bușteni, traficul a început să se intensifice pe direcția Brașov - București. La ora 11.30, în zonă se formase deja o coloană de 3 kilometri, până la intrarea în Bușteni.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a precizat, de asemenea, într-o informare emisă la ora 12.30, că valorile de trafic au început să crească pe DN 1 Ploieşti – Braşov, pe sensul de coborâre, ca urmare a numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre staţiunile montane de pe Valea Prahovei spre celelalte regiuni. Astfel, între Predeal şi Buşteni, circulaţia de efectuează în coloană, cu o viteză de deplasare de 20-30 km/h, potrivit sursei citate.

"Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de trafic, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante de depăşire, să folosească luminile de avarie când încheie o coloană de autovehicule care încetineşte sau opreşte şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi la datorie pentru fluidizarea circulaţiei", au transmis polițiștii.

În ceea ce priveşte fluenţa pe celelalte artere principale, respectiv Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, Autostrăzile A3 Bucureşti - Ploieşti şi A4 Ovidiu – Agigea şi DN7 Valea Oltului, circulaţia se desfăşoară în condiţiile unor valori normale de trafic, la orele prânzului.

Back To Top