Categorie: Actual

amical romania regalaDuminică după-amiază, stadionul "Ilie Oană" din Ploiești a găzduit amicalul dintre echipele România Regală și SC Heerenveen, o întâlnire organizată și desfășurată cu gândul la Regele Mihai I.

 

Partida s-a încheiat cu scorul de 6-4, în favoarea românilor. Dar, în esență, nu a fost vorba despre învinși și învingători, ci despre un amical în adevăratul sens al cuvântului, o întâlnire între prieteni. Și ceva mai mult decât atât... "Ne gândeam la Regele nostru! Am jucat pentru El!", a spus Dan Nicodim, vicepreședintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Meciul dintre olandezi și români a fost contractat de antrenorul federal Daniel Boruga și antrenorul federal Mihai Cojocaru.

Sub conducerea lui Daniel Borugă, zis Mister, meciul amical cu olandezii de la Heerenveen a reprezintat o nouă etapă de pregătire în vederea revanșei solicitate de Echipa Regală a Serbiei, de la Belgrad, din 9 iunie 2018, fiind ultimul test important înaintea partidei decisive.

Echipa România Regală a fost fondată în 2007, la inițiativa lui Cătălin Șerban și Dan Nicodim, lideri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, pentru reeditarea primului meci internațional al Regatului României, desfășurat la Belgrad, cu naționala Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor în 8 iunie 1922, în ziua nunții Regelui Alexandru I cu Principesa Maria-Mignon a României, fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria a Romaniei.

Pe 11 iunie 2017, la ora 12, pe stadionul “Ştiinţa” din Timişoara, chiar Alteţa Sa Regală Principele Radu a dat, simbolic, lovitura de începere a meciului amical de fotbal între selecţionatele “regale” ale României şi Serbiei, încheiat cu victoria gazdelor, scor 5-3.

Back To Top