Categorie: Actual

furtuna vijelieVremea schimbă foaia, chiar din următoare. Primele avertizări meteo intră în vigoare marți, la ora 20.00.

Informarea valabilă până miercuri, la ora 14.00, anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Potrivit ANM, "vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.     În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp".

La expirarea acestei avertizări, însă, pentru mare parte a țării intră în vigoare un cod galben, care va fi valabil până vineri dimineață, la ora 8.00. "În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie", se arată în mesajul Administrației Naționale de Meteorologie.

Back To Top