Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

motopompa pompieriMai multe județe din centrul țării, inclusiv Prahova, se vor afla, miercuri, sub cod portocaliu de ploi abundente. Aici, ca de altfel în majoritatea regiunilor, va fi valabil și un cod galben de furtuni. Autoritățile sunt deja în alertă și avertizează populația să ia măsuri, pentru prevenirea incidentelor și a unor pagube produse de vijelii sau precipitații.

 

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie. ANM avertizează că, îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Pentru zonele amintite a fost emis un cod galben de precipitații abundente și instabilitate atmosferică accentuată, valabil pe 27 iunie, în intervalul 3.00 - 23.00.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente valabilă tot miercuri, în intervalul 9.00 - 23.00, în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov. În aceste zone va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp, iar pe arii restrânse chiar de și pe arii restrânse 60…70 l/mp.De altfel, potrivit prognozei, ca continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Având în vedere atenționările emise de meteorologi, reprezentanții ISU Prahova au informat, marți, că în județ sunt peste 223 pompieri, cu 71 autospeciale de intervenţie și 176 mijloace tehnice, pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ. Totodată, pe timpul codului portocaliu s-a decis operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Intervențiilor, activarea grupei operative la sediul inspectoratului, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.

"În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Șerban Cantacuzino» al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale", au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Back To Top