Categorie: Actual

mormantUn mormânt vechi de aproximativ 4 500 de ani, datând din Epoca Bronzului, a fost descoperit în comuna Ariceştii Rahtivani, mormântul în care a fost îngropat cel mai probabil o personalitate a vremii, având trei metri înălţime şi 50 de metri diametru. Este vorba despre un loc de veci acoperit cu un val de pământ înalt de trei metri şi cu un diametru de 50 de metri. Arheologii presupun că în locul respectiv acolo a fost înmormântat un om care reprezenta a personalitate a grupului din acea perioadă.

Arheologii prahoveni ştiau de existenţa mormântului şi l-au deschis recent pentru că în acea zonă se fac lucrări de investiţii şi a trebuit ca locul să fie descărcat de sarcină arheologică.

În interiorul mormântului nu au fost descoperite obiecte aparţinând epocii Bronzului, fiind găsit doar un schelet uman care a fost trimis la Institutul de Antropologie din Bucureşti, pentru analize.

Conform rezultatului acestor analize, care a fost transmis miercuri către Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova, scheletul aparţine unui bărbat care a decedat în jurul vârstei de 30 – 35 de ani. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro

Back To Top