Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

stampila votReferendumul pentru revizuirea Constituției se desfășoară sâmbătă și duminică, pe 6 și 7 octombrie, în intervalul orar 7.00 -21.00. În cadrul consultării publice își pot exprima opinia persoanele cu drept de vot, atât la secțiile la care sunt arondate, dar și pe liste suplimentare, dacă nu se află în localitatea de domiciliu. Potrivit precizărilor făcute de Biroul Electoral Central, urna mobilă poate fi solicitată și în ziua votării, urmând să se deplaseze la cetățenii aflați în situațiile prevăzute de lege.

Pot participa la referendum toţi cetăţenii români care au deja vârsta de 18 ani sau care împlinesc această vârstă în ziua în care merg la vot. Nu au dreptul să voteze debilii și alienaţii mintal puşi sub interdicţie și nici persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

"Cetățenii pot vota în localitatea de domiciliu la secția de votare unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente, iar cei care sunt plecați în altă localitate, pot să-și exercite dreptul la vot la orice secție de votare din localitatea unde se află, fiind trecuți pe lista suplimentară. Spre exemplu… o persoană care are domiciliul în București și în ziua votului se află în București, poate vota doar la secția unde este arondată, nu la altă secție din Capitală. Dacă însă persoana, care are domiciliul în București în ziua votării se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu, poate să îşi exercite dreptul de vot la orice secţie de votare din localitatea unde se află, urmând sa fie trecută pe lista electorală suplimentară. Vă reamintim că fiecare cetățean are dreptul să voteze o singură dată, chiar dacă scrutinul se desfășoară pe durata a două zile. Fac această mențiune pentru a elimina orice confuzie!", a subliniat, vineri, într-o declarație de presă, purtătorul de cuvânt al MAI.

Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare din țară în baza unuia dintre următoarele acte, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare,  precum și pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic, toate trei cu menționarea țării de domiciliu. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care nu au carte de identitate valabilă și doresc să participe la referendum, serviciile pentru evidența persoanelor vor lucra cu publicul atât sâmbătă, cât și duminică între orele 7.00 și 21.00, au decis oficialii MAI.

"Au dreptul de a participa la referendum toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepția debililor sau a alienaților mintal puși sub interdicție, precum și a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale. Accesul participanților la referendum în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor. Fiecare participant va prezenta biroului electoral al secției de votare actul de identitate sau adeverința care ține loc de act de identitate. Biroul electoral, după verificarea înscrierii în lista electorală sau după înscrierea în lista electorală suplimentară va înmâna participantului buletinul de vot și ștampila cu mențiunea «Votat». Participantul la referendum își va exprima voința în mod individual, într-o cabină închisă, aplicând ștampila «Votat» numai în unul dintre cele două pătrate ale buletinului de vot, corespunzător opțiunii sale. După ce a votat, participantul la referendum va îndoi buletinul de vot, astfel ca pagina albă, care poartă ștampila de control, să rămână în afară, după care îl va introduce în urnă, având grijă să nu se deschidă. Ștampila încredințată pentru votare se restituie președintelui biroului electoral al secției de votare. Președintele poate să ia măsuri ca staționarea celui care votează în cabina de votare să nu se prelungească nejustificat. Prezenta oricărei persoane în cabinele de vot în afara celei care votează este interzisă! Participantul la referendum care, din motive temeinice, constatate de președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate să voteze singur, are dreptul să cheme în cabina de votare un însoțitor ales de el, în scopul de a-l ajuta. Pentru persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate, la cererea celor aflați în această situație sau la cererea organelor de conducere ale instituțiilor sanitare sau de ocrotiri sociale, în care cei netransportabili se află internați, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează din cadrul biroului un număr de membri care se deplasează cu o urnă specială și cu materialul necesar votării la locul unde se află cel în cauză, pentru a se efectua votarea", se arată într-un material informativ trimis de MAI (VEZI DETALII despre fapre considerate contravenții sau infracțiuni, în cadrul procesului electoral).

Autoritățile au lămurit și în ce condiții poate fi solicitată și trimisă pe teren urna mobilă. "Biroul Electoral Central a emis o hotărâre prin care a clarificat condițiile în care se utilizează urna specială. Astfel, cererile persoanelor netransportabile din cauză de boală sau invaliditate se depun la biroul electoral al celei mai apropiate secții de votare, însoțite de copii ale actelor care dovedesc starea de sănătate sau invaliditate. Cererile se pot depune de către orice persoană, inclusiv în orice zi a votării, cu suficient timp înainte de încheierea votării. Reamintim că urna specială trebuie să se afle în secția de votare la ora încheierii votării, respectiv ora 21.00. Alegătorii care sunt internați într-o unitate sanitară, cămin pentru persoane vârstnice sau alte asemenea așezăminte pot vota prin intermediul urnei speciale din cadrul celei mai apropiate secții de votare. Dacă sunt mai mult de 200 de persoane, cererile se pot depune la mai multe secții de votare, stabilite prin hotărâre a biroului electoral de circumscripție. În condiții similare votează persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă sau care execută o pedeapsă privativă de libertate.  Echipa formată din cei doi membri ai biroului electoral al secției de votare se va deplasa cu urna specială însoțită permanent de efective ale MAI",  a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI.

Back To Top