Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

zilele_ploiestiului_6Sfidând vremurile de criză profundă, dar beneficiind de o vreme superbă, Primăria Ploieşti, cu edilul Andrei Volosevici în prim-plan, a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute,  „Zilele municipiului Ploieşti”, manifestare complexă, dedicată în primul rând tinerilor şi copiilor, dar şi celorlalţi ploieşteni, sătui de relativa monotonie care carecterizează oraşul nostru. Toţi dornici de a petrece trei zile pline, cu muzică, dans, întreceri sportive şi voie bună - într-un cuvânt cu tot tacâmul specfic unei mari sărbători.

Primarul urbei noastre - încă tânăr şi amator de distracţii - şi-a propus să rupă inima târgului cu ceva nemaivăzut încă, gândindu-se, probabil, şi la refacerea imaginii sale în vederea alegerile locale de anul viitor.

De bună voie şi nesiliţi de nimeni, în organizare s-au implicat artiştii Teatrului, ai Filarmonicii, CS Municipal, Parcul „Constantin Stere”, alte instituţii culturale, de învăţământ şi sportive. Primăria a mai beneficiat şi de sprijinul unor sponsori, precum Cast SA, Star T&D, Coral impex, care au ieşit la mal cu vreo 25 000 de euro. O sumă, cred, insuficientă pentru grandoarea evenimentului, la care au participat câteva vedete de prim rang, ca Proconsul, Haiducii, Fuego, Maria Cârneci şi mai ales Ştefan Bănică jr., al căror onorariu nu este deloc uşor de suportat.

Cârcotaşii susţin că, fără doar şi poate, s-a apelat şi la cei 75 000 de euro - rezerva primăriei. Tot ce se poate dacă mă gândesc la ce forţe şi recuzită s-au consumat în cele trei zile. Dar despre contabilitatea evenimentului se va ocupa cu siguranţă opoziţia, senatorul Iulian Bădescu în special.

„Zilele” au debutat moderat, vineri, cu Târgul de Carte ( şi-au expus cărţile – multe la preţ redus – 20 de edituri ), cu acest prilej, scriitoarea Ileana Vulpescu şi-a prezentat ultimul său volum, „Notă informativă bătută la maşină”. La un alt târg, cel de Meşteşuguri, am admirat, printre alte minunăţii, tablouri executate din flori naturale-unicate ). Pe agenda primei zile au mai fost: Târgul de Bunătăţi, expoziţia cu desene ale elevilor, serata Cenaclului literar „Atitudini”, concerte susţinute de „percuţioniştii” de la Liceul de artă „Carmen Syilva” şi orchestra Filarmonicii ş.a.

Cel mai aşteptat moment al zilei de sâmbătă a fost tentativa de doborâre a recordului mondial la dans sincron, unde aproape 6000 de elevi, şi studenţi, îmbrăcaţi în tricouri albe, au reuşit, timp de zece minute, să-şi sincronizeze paşii de dans, pe ritmul melodiei Meneaito, ceea ce însemnă Record Mondial! Sperăm că filmarea integrală a momentului, făcută din avion, să-i convingă pe cei de la Guines Book, astfel ca primarul nostru să se poată mândri cu faptul că, pe vremea mandatului său, Ploieştiul a intrat în Cartea Recordurilor. Această performanţă putea fi omologată chiar pe loc dacă reprezentanţi ai Guines Book ar fi fost prezenţi la eveniment, dar „deplasarea lor ne-ar fi costat vreo 10000 de lire. Prea mult!”, a declarat primarul Volosevici. Referitor la acest eveniment, cineva remarca, subtil, performanţa primarului: „Succesul a fost simplu: ce-i potrivit, la modul şi timpul potrivit!”

La fel de spectaculoasă avea să fie şi parada „ a la Caragiale”, cu costume, maşini şi trăsuri de epocă, care alegorice, actori, măşti, ciclişti, motociclişti, gimnaşti, cai de curse, majorete, poliţie călare, avioane brăzdând cerul, baloane colorate...

O impresie relevantă despre această paradă aveam să-i smulgem unei tinere cu accent ardelenesc ( era din Cluj): „ Fain! La noi, niciodată nu am văzut o aşa paradă frumoasă! Bine că n-au defilat şi câinii vagabonzi, că în Ploieşti aveţi o groază...”

Pe agenda „Zilelor” a figurat şi un spectacol aviatic, organizat de Aeroclubul Român la Strejnic - spectacol dedicat aniversării a 50 de ani de la înregistrarea recordului mondial absolut de aterizare cu paraşuta la punct fix, de către col(r) Gh. Iancu, care deşi are venerabila vârstă de 78 de ani, ne-a demonstrat, şi cu acest prilej, că încă mai are curajul să sară cu paraşuta. Un moment aniversar a consemnat şi Aeroclubul „Gh.Bănciulescu” Ploieşti, aflat la 75 de ani de la înfiinţare. De asemenea, printre piloţii care au executat spectaculoasele acrobaţii, s-a aflat şi Radu Berceanu, parlamentarul-pilot fiind cap de formaţie!

Despre măestria paraşutiştilor noştri ne-am convins chiar în timpul paradei, când cinci dintre ei au reuşit să aterizeze exact pe platoul din faţa Casei Albe!

Spectacole sportive, de teatru şi de muzică au avut loc şi în centru (Palatul culturii), Parcul Tineretului de la Sala sporturilor, Parcul „Constantin Stere”, Parcul „Nichita Stănescu”, Parcul „Mihai Viteazul” în cartierele Nord, Vest, Mihai Bravu...

Muzica uşoară, populară, rock, raegge, hip-hop, jazz sau etno a atras, fără îndoială, cei mai mulţi spectatori, curioşi să vadă, pe viu şi gratis, unele nume „grele”, precum, Proconsul, Haiducii, Fuego, Maria Cârneci, Valentin Dinu, El Negro, Nelu Ploieşteanu sau...Ştefan Bănică jr – acesta evoluând la concurenţă cu finala Ligii Campionilor, Barcelona – Manchester United.

Şi pentru că veni vorba de fotbal, mi-am amintit de Imnul Ploieştiului, repetat, obsedant, pe tot parcursul celor trei zile de sărbătoare, care începe astfel: „Bulevardul cu castani / Şi Petrolul cu mulţi bani...” Frumoasă şi antrenantă melodia, dar versul  „Petrolul cu mulţi bani” nu ştiu la cine face referire. Poate la dl. Liviu Luca, deoarece despre echipa de fotbal nu poate fi vorba, ea fiind una dintre cele mai sărace echipe din Liga a II-a! Aşa mărturisea, în aceeaşi zi, într-un ziar local, antrenorul echipei, Vivi Răchită. Cum se va descurca Petrolul în Liga I, unde-i practic promovată, numai Dumnnezeu ştie! Sau primarul Volosevici! Ştie dumnealui de ce...

Revenind la „Zilele Ploieştiului”, trebuie să remarc faptul că ediţia din acest an - care s-a încheiat cu un grandios foc de artificii şi joc de lasere -  a fost cea mai reuşită, ploieştenii bucurându-se pe deplin şi sincer de „oferta” generoasă a Primăriei Ploieşti, indiferent de ce mai cârcotesc „duşmanii” pe la colţurile unor străzi neasfaltate...

Ioan POPESCU

 

Back To Top