Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

România va avea nevoie de 3,8 milioane de specialişti până în anul 2030 și asta tocmai în domenii în care în prezent pregătirea este deficitară, iar şcoala nu produce suficienţi absolvenţi. În următorii ani, în țara noastră va fi nevoie de aproximativ 150.000 de cadre didactice, în condițiile în care, la acest moment, cei mai puțini absolvenți aleg Științele educație, ca specializare, pe durata studiilor universitare.

 

Edupedu.ro a analizat graficul de prognoză a aptitudinilor (skills forecast) al CEDEFOP, Centrul European pentru Dezvoltarea Învăţământului Vocaţional, și detaliază un exemplu de nevoie a pieţei muncii, necorelată cu piaţa educaţională de programe şi specializări. Este cazul profesorilor. “Uitându-ne spre viitor, vor fi creşteri modeste ale numărului de angajaţi, dar nivelul angajărilor din 2030 este aşteptat să rămână sub anul 2008, adică sub nivelul de dinainte de criză. Cele mai mari creşteri vor fi în serviciile profesionale, îngrijire socială şi sănătate, precum şi în educaţie. Cele mai multe oportunităţi de joburi vor fi pentru muncitorii calificaţi din agricultură şi pentru profesioniştii din domeniile juridic şi social“, precizează specialiştii CEDEFOP.

Profesia de cadru didactic sau trainer, ori profesionist în domeniul educaţiei este una aleasă de din ce în ce mai puţini tineri, potrivit datelor INS, iar până în 2030 estimările CEDEFOP arată că vom avea nevoie de 151.875 de cadre didactice, fiind pe locul al 7-lea în topul domeniilor cu cele mai multe oportunităţi de joburi.

În anul şcolar 2016-2017 la specializările din spectrul Ştiinţelor pentru educaţie erau înscrişi la cursurile universitare de licenţă 12.450 de studenţi. Cel mai mic număr dintre toate celelalte specializări. De aproape opt ori mai mulți au ales, potrivit datelor INS, să se specializeze în afaceri, administrație sau drept.

Estimările pentru oportunităţile de joburi înseamnă locurile de muncă previzibile în viitor pe baza creşterii angajărilor, dar şi a nevoii de a înlocui actuala forţă de muncă, fie a pensionarilor, fie a celor care vor părăsi domeniul respectiv din diverse alte motive (migratie, recalificare profesională, schimbarea planurilor de carieră), potrivit metodologiei CEDEFOP.

Analiza completă o găsiți pe edupedu.ro.

Back To Top