Categorie: Actual

actiune_prevenire_droguri_1În data de 5 iulie, la  sediul Penitenciarul Ploieşti, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială în colaborare cu Fundaţia „Pater Noster” şi reprezentanţii Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere  Antidrog Prahova au iniţiat şi susţinut dezbaterea pe tema ”Cunoşti efectele consumului de droguri ?” la care a  participat un grup de 10 persoane private de libertate din regim semideschis şi   29 de elevi ai Şcolii postliceale sanitare „F. E. G.”  Ploieşti.

Dezbaterea s-a desfăşurat  între elevii şcolii postliceale sanitare „F.E.G.” Ploieşti şi persoanele  private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Ploieşti, condamnate pentru trafic de droguri  şi a  vizat  în principal informarea şi dialogul cu privire la consecinţele consumului de droguri, cunoaşterea unor aspecte  ale  vieţii sociale care au un rol important în conştientizarea şi dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la societate.

actiune_prevenire_droguri_2Astfel, pe de o parte persoanele private de libertate pot contribui la descurajarea adoptării comportamentelor infracţionale a unor tineri aflaţi în plină dezvoltare a personalităţii şi la dezvoltarea unei laturi  plăcute, pozitive, umanitară a propriei personalităţi, pe de altă parte, reprezentanţii comunităţii pot afla direct ce presupune o viaţă dincolo de gratii, în care libertatea îţi este îngrădită şi unde valorile ştiute de ei îşi schimbă sensul.

Scopul acţiunii  este  dezvoltarea autonomiei sociale, creşterea stimei de sine şi  a respectului faţă de colectivitate, conştientizarea actiune_prevenire_droguride către tinerii aflaţi în libertate a consecinţelor negative care decurg din experienţa detenţiei, combaterea şi prevenirea săvârşirii de infracţiuni de către tineri.

Back To Top