Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență care stabilește principalele coordonate ale programului "gROwth". Prezentat ca un proiect lansat cu prilejul Centenarului, pentru a veni în sprijinul viitoarelor generații de tineri, acesta este, practic, un angajament pe care statul și-l ia, să contribuie la eforturile părinților de a economisi bani pentru copiii lor.

În linii mari, programul a mai fost adus în discuție în ultimele luni, dar fără ca reprezentanții Executivului să ofere foarte multe detalii. Potrivit informațiilor comunicate joi, de Guvern, statul va deschide conturi în Trezorerie pentru toți copiii și va contribui la economisirea unor sume de bani de către părinți.

"Prin ordonanţă s-a instituit un mecanism simplu de deschidere a conturilor pentru fiecare copil din România, respectiv deschiderea automată la unităţile Trezoreriei Statului. Programul guvernamental «gROwth - Contul individual de economii Junior» are ca obiect înfiinţarea unui cont special de economisire sub forma de depozit şi se adresează oricărui copil, cetăţean român care nu a împlinit vârsta de 18 ani. Începând cu anul 2019, titularii de cont vor beneficia de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la vârsta de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minim 1.200 lei. Sumele depuse în contul individual de economii Junior, cu excepţia sumelor reprezentând prima de stat, sunt purtătoare de dobândă. Prin ordonanţă se prevede că statul va depune în contul fiecărui copil o primă de stat de 600 lei, dacă părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora depun o sumă minimă de 1.200 lei. O a doua modalitate de sprijin constă în acordarea de la buget a unei dobânzi de 3% pe an, dobândă stimulativă şi constantă până la vârsta de 18 ani", au explicat reprezentanții Executivului.

De acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice specializate, caz în care şi depunerea minimă de 1.200 lei va fi de la buget, menionează comunicatul emis de Executiv, pe această temă. Practic, pentru copiii din sistemul de protecție socială, statul va depune în contul deschis pe numele lor 1800 lei anual, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

În informarea transmisă joi de Executiv se mai arată că, la împlinirea vârstei de 18 ani, titularul contului, reprezentantul legal al acestuia sau succesorul legal al minorului, în anumite condiţii, poate efectua retragerea totală a sumelor din cont. Sumele existente în contul individual de economii Junior pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani, în cazul unor situaţii descrise expres în actul normativ (cazurile unor boli grave).

Programul guvernamental ”gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” a fost elaborat după modelul instrumentelor de economisire pentru copii existente în alte țări și contribuie la crearea unor condiții de dezvoltare și formare pentru toți copiii, de la naștere până la majorat, astfel încât să le fie garantată egalitatea de șanse, mai transmis reprezentanții Executivului.

Back To Top