Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Este alertă nivel IV în Bucegi, meteorologii anunțând un risc mare de producere a avalanșelor, la altitudini de peste 1.800 de metri, și risc moderat la altitudini mai mici. Noul strat de zăpadă depus, în urma ninsorilor din ultimele ore, o poate lua la vale oricând, potrivit specialiștilor Departamentului pentru Situații de Urgență. În ciuda avertismentelor repetate și a tragediei de săptămâna trecută, când doi oameni și-au pierdut viața pe munte, turiștii continuă să ignore alertele. 

Pe fondul ninsorilor însemnate prognozate în următoarele două zile, stratul de zăpadă nou format va fi puțin stabilizat, fiind de tip pulver. Actualul strat de zăpadă are rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale sau cu straturile mai vechi. Pe văi şi în zonele adăpostite se vor acumula noi depozite de zăpadă, iar pe versanți se vor forma în continuare plăci de vânt cu rezistență scăzută. Pe numeroase pante suficient de înclinate, chiar şi spontan se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii și mari, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe, anunță meteorologii, indicând un risc mare de producere a acestor fenomene, la altitudini mari.

Și mai jos există pericole, chiar dacă riscul este moderat, menținut la nivel II. O astfel de alertă era valabilă duminica trecută, când o avalanșă declanșată pe Valea Morarului, din Bucegi, a ucis doi oameni (VEZI DETALII).

Specialiștii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență au transmis o serie de recomandări pentru cei care se încumetă să urce pe munte.

"Există diverse clasificări și multiple tipuri de avalanşe. Cele mai periculoase sunt:

  • • Avalanşa de zăpadă proaspătă, generată de zăpada nouă și fără aderenţă. De cele mai multe ori se declanşează spontan.
  • • Avalanşa de placă. Apare atunci când unul sau mai multe straturi de zăpadă se unesc și formează o placă unitară şi instabilă. Când placa se fisurează, stratul de zăpadă se desprinde în partea de sus, în lateral şi dedesubt.

Conform statisticilor, după 18 minute sub stratul de zăpadă dintr-o avalanşă, 91% din victime sunt găsite în viaţă. După 35 de minute însă, speranţa de viaţă scade sub 34%. Moartea se produce lent, datorită intoxicației cu CO2.

Ai grijă ce faci pe munte şi spune întotdeauna NU dacă simţi că ai îndoieli!", se arată într-un mesaj publicat de DSU după avalanșa de acum o săptămână.

În ciuda avertismentelor din partea autorităților, riscurile sunt ignorate de unii turiști. Drept dovadă, potrivit Dispeceratului Național Salvamont România, "sezonul de practicare a sporturilor de iarnă a debutat în forţă, şi nu neapărat în cel mai fericit fel. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 19 apeluri de urgență: 6 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 3 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 2 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 apeluri pentru Salvamont Mureș, 1 apel pentru Salvamont Gorj și 1 apel pentru Salvamont Dâmbovița. De asemenea s-au mai primit alte 21 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană!"

Foto arhivă

Back To Top