Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Efectele fenomenelor meteo periculoase s-au resimțit în 16 județe, dar și în Capitală, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență într-un bilanț provizoriu dat publicității duminică, la prânz.

 

Județele afectate de caracterizate de căderi masive de zăpadă, viscol, lapoviță și vânt puternic sunt Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș și Tulcea. Probleme au fost înregistrate și în Capitală, precizează IGSU.

Conform informării transmise duminică, la nivel național, pompierii militari și reprezentanții autorităților locale, alături de utilajele administratorului de drum, au acționat pentru deblocarea a peste 40 de autovehicule care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori și  a 15 stâlpi doborâți din cauza căderilor de zăpadă și vântului puternic.

"În județele Hunedoara, Ialomița și Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanțe să poată ajunge ajunge la cazurile medicale. În județul Prahova, pe raza localității Slănic, autoritățile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toți pasagerii au fost transportați cu un microbuz la hotelul unde erau cazați, iar autocarul va fi coborât atunci când condițiile de drum vor permite. În județul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea și repunerea pe roți a unui autocar răsturnat între localitățile Salcia și Pleșoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpadă care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toți ocupanții și au evacuat pasagerii, în condiții de siguranță. Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la școala din localitatea Slătioara. Ulterior toți pasagerii și-au continuat deplasarea către destinație, cu același autocar. Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din județul Caraș Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare și transportate în localitățile de destinație. În municipiul Timișoara, echipajele ISU au intervenit pentru degajarea a 94 copaci căzuți pe carosabil și pe autovehicule, precum și pentru înlăturarea a stâlpilor de electricitate și cablurilor electrice desprinse din cauza vântului", se arată în bilanțul IGSU.

În continuare, unitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență funcționează cu efective mărite, iar echipajele de salvatori rămân mobilizate în zonele afectate de ninsori.

Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească permanent atenționările transmise de autorități, să se informeze asupra stării drumurilor și să își echipeze autoturismele pentru circulația în regim de iarnă. De asemenea, persoanele care vor să urmeze trasee montane sunt sfătuite să plece la drum numai dacă sunt echipate corespunzător și să evite zonele cu vizibilitate redusă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, mai precizează sursa citată.

Foto: IGSU

Back To Top