Categorie: Actual

Cazul violent petrecut în Ploieşti pe 29 ianuarie, când o profesoară de matematică a fost înjunghiată de un fost elev în incinta Colegiului "Spiru Haret", face în continuare valuri. Colegii cadrului didactic încearcă să păstreze acest caz în atenţia opiniei publice, reclamând că nu au văzut nicio măsură conctretă în urma incidentului din ianuarie şi că sistemul de învăţământ din România, în forma actuală, nu îi protejează deloc pe profesori.

Protestul se va desfășura luni între 12:15 și 13:00, fără să fie afectat procesul de învățământ, ca semnal de alarmă împotriva violenței din școli, au anunţat cadrele didactice afiliate la Sindicatul "Şcoala Prahovei". Sunt invitați să participe profesorii, elevii, cât și părinții.

"Invităm cadrele didactice alături de elevi şi părinţii acestora să spunem un NU hotărât actelor de violenţă în şcoli şi să ne rugăm împreună pentru sănătatea colegei noastre", a fost mesajul lansat de reprezentanţii cadrelor didactice şi distribuit intens pe reţelele de socializare.

"Acţiunea de protest se va desfăşura în tăcere, deoarece am rămas muţi şi consternaţi aşteptând răspunsuri din partea autorităţilor la evenimentul desfăşurat în data de 29.01.2019", se mai arată în mesaj.

Back To Top