Categorie: Actual

Vin zilele de 1 şi 8 martie şi, conform tradiţiei, ne aşteptăm ca principalele zone aglomerate din Ploieşti să fie pline de vânzători de mărţişoare şi flori. Acest an ar putea să aducă, însă, modificări! Comercianţii reclamă că administraţia locală le-a cerut o chirie uriaşă pentru ocuparea domeniului public în acest sezon şi spun că, dacă nu se ajunge la o înţelegere cu autorităţile, există riscul ca nimeni să nu închirieze tarabe.

Peste 50 de ploieşteni s-au strâns, miercuri dimineaţă, în parcarea de la sediul Primăriei Ploieşti, nemulţumiţi cu privire la condiţiile impuse în acest an de autorităţi. Oamenii s-au strâns încă de dimineaţă, solicitând să discute cu factorii de decizie din Primăria Ploieşti. Protestatarii spun că sunt interesaţi să primească spaţii de desfacere, pentru a vinde materialele specifice pentru 1 martie şi 8 martie, dar reclamă că, pentru întreaga perioadă, care totalizează circa 10 zile, Primăria le-a cerut o sumă exorbitantă, de 4.500 de lei de persoană, de aproape cinci ori mai mare decât cea de anul trecut.

Viceprimarul Cristian Ganea a stat de vorbă cu vânzătorii, declarând la finalul discuţiilor că se caută soluţii, că ar fi vorba de o neînţelegere şi că sumele solicitate de autorităţi nu vor fi atât de mari.

Back To Top