Categorie: Actual

Un băiețel din Ploiești ar fi stat o săptămână cu o fractură netratată, deși mama copilului l-ar fi dus la Spitalul de Peditrie imediat după ce micuțul a căzut. Femeia a povestit, pe Facebook, prin ce a trecut la Ploiești. Pe scurt, personalul de aici ar fi ignorat cazul, care li s-ar fi părut doar o contuzie, deși era o fractură în toată regula.

 

Update: Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, Cătălin Vișean, a declarat că medicul nu a văzut fractura pe radiografia copilului, de aceea pacientul a fost chemat după câteva zile. Mama nu a revenit la ora indicată, iar medicul nu se va mai afla în spital, așa că aceasta a fost chemată cu copilul a doua zi de dimineață, însă nu s-a mai întors în spital pentru control, a mai precizat managerul.

Acesta a anunțat că demarează o anchtă internă pentru a stabili de ce luni, pe 18 februarie, copilul nu a fost văzut de un medic, spunând că, din informațiile pe care le-a obținut până acum, mama nu ar fi venit cu băiețelul în spital, ci numai cu biletul care-i fusese dădut cu patru zile în urmă.

***

Femeia acuză că, prima dată, copilul ar fi fost diagnosticat prin telefon de un medic, care ar fi stabilit că băiețelul are o contuzie la genunchi, deși nici măcar nu văzuse pacientul. A doua oară, asistentele ar fi trimis-o acasă, pe motiv că primul doctor care a "consultat" copilul nu este, iar medicul nu poate fi deranjat.

La șase  zile după prima prezentare la Pediatrie, în Ploiești, medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" pun diagnosticul de "fractură 1/3 proximală tibie dreapta veche de o săptămână" .

Redăm mai jos, integral, postarea femeii:

Vreau sa va spun povestea mea cu privire la #SpitaluldePediatriePloiesti si sa spuneti si Dvs ce parere aveti.

In data de 14 februarie, in jurul pranzului, se intampla ca baietelul meu sa cada in timp ce se juca, lovindu-se la picioruse. Data fiind starea lui de plans continuu si vazand ca nu mai poate sa mearga, decid sa merg cu el la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti. Ajunsi la spital, ni se face o foaie de interne(din care se poate vedea clar ca nu contine parafa medicala, iar semnatura este scrisa de asistenta) si se efectuaza cu greu o radiografie.

Dupa efectuarea radiografiei si sosirea rezultatului, doamna asistenta prezenta, nu i am retinut numele, o suna pe dna Doctor DanielaTerchila sa i aduca la cunostinta ca mai are 4 "bucati"( bucati de ce, de paine, de ce anume, se intelege). In tot acest timp continua convorbirea telefonica dintre asistenta-doctor, din care rezulta, din spusele asistentei medicale, ca este doar o contuzie, ca ea nu vede nimic grav.

Mentionez clar ca in tot acest timp, copilul nu este vazut, consultat de niciun medic de la urgente, nimic. Consultatia are loc telefonic, cu sfatul de a da nurofen si de e reveni luni la control( care control, nu stiu).

Ajunsi acasa, situatia devine tot mai grava, nurofen peste nurofen, nopti nedormite, plansete s.a.

Luni, 18.02.2019, revin speriata la spital, cu copilul in brate plangand, care refuza mancarea si sa mearga pe jos,.cu piciorul vizibil umflat.

Mentionez, din nou, ca de aceasta data,.nu am.fost primita, copilul nu a fost consultat, medicul de garda nu coboara, pentru o contuzie. Asistentele pun copilul sa mearga, observa ca ceva are la picior, dar nu, nu deranjeaza medicul de garda.

Insist ca cineva sa vada copilul, astept o ora pe hol, le rog insistent sa mi vada cineva copilul, ca nu mai rezist cu el, sa l vad cum plange la mine in brate.

Asistenta(ca m am saturat sa le zic doamne), spune ca daca dna Terchila nu este, nu poate sa ma vada nimeni, si mi spune ca nu ma poate ajuta, ca nu poate deranja medicul( de garda, probabil). Ma rog, efectiv, sa faca ceva copilului. Nimic. Mergeti acasa.(se poate verifica pe camere, prezenta in spital si cat am stat)

Ajung acasa, unde ma asteapta ceilalti 2 copii de care trebuie sa am grija.

Astazi, 20.02.2019, ma decid sa merg la spitalul Grigore Alexandrescu, unde se fac mai MULTE RADIOGRAFII, COPILUL ESTE CONSULTAT SI TRATAT ASA CUM AR FI FOST NORMAL SI LA SPITALUL DIN PLOIESTI.

Medicii sunt uimiti de faptul ca vin din Pl si, in acelasi timp, de faptul ca nimeni nu a vazut o fractura asa mare, ca pana si eu care nu am studii de specialitate pot vedea cu ochiul liber.

Da, fractura, se pune tot piciorusul in ghips, iar daca nu trece in 3 saptamani, operatie, datorita faptului ca a stat prea mult cu piciorul netratat.

Si acum, sa mi zica si mie cineva, cum poate o mama cu 3 copii sa indure atata indiferenta si sa ti lasi copilul o saptamana cu piciorul rupt pentru ca nimeni nu te baga in seama si nu te ia in serios, daca mergi ca un om simplu intr un spital de stat.

Si cum sa ti privesti cu atata neputinta, copilul, care sta in pat la 3 anisori,.plangand de durere, cu piciorul rupt pentru ca nimeni nu te baga in seama.

Sa raspunda cine este vinovat.

Nu este posibil asa ceva.

Si ce este mai grav, un doctor fara studii sau unul cu studii de specialitate care nu este in stare sa te trateze serios si te lasa sa mori cu zile?!

Voi merge mai departe si am sa fac sesizari.

Va rog sa dati #share, sa se vada toate aceste nereguli si nedreptati la care tot suntem supusi de fiecare data.

Atasat, gasiti documente, in vederea celor spuse mai sus.

acuzatii pediatrie4

acuzatii pediatrie1

acuzatii pediatrie3

Sursa: Facebook

Back To Top