Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Alocațiile pentru copii nu mai pot crește de la 1 martie, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a sesizat CCR referitor la Legea bugetului de stat (VEZI DETALII). Nefiind promulgată, aceasta nu poate intra în vigoare. PNL a reacționat, susținând că PSD este de vină pentru amânarea creșterii alocațiilor, deoarece a legat condiționat acest lucru cu intrarea în vigoare a Legii bugetului.

 

Klaus Iohannis a anunţat vineri că va contesta la Curtea Constituţională a României bugetul de stat pe 2019, pe care l-a catalogat drept "bugetul ruşinii naţionale". Acesta acuză PSD că a întârziat adoptarea lui cu trei luni pe motiv că nu are bani de investiţii, reclamând totodată că social-democraţii au "avut grijă" să aloce sume uriaşe pentru finanţarea din bani publici a propriului partid, sume de 20 de ori mai mari decât în 2018.

În mesajul său, publicat ulterior şi pe pagina de internet a Preşedinţiei României, Klaus Iohannis susţine că actualul buget conţine "aspecte certe de neconstituţionalitate" şi afirmă că prima victimă sigură vor fi autorităţile publice locale, lăsate fără bani de investiţii în 2019.

O măsură care nu va putea fi aplicată de la 1 martie este creșterea alocațiilor pentru copii. Acestea ar fi trebui majorate la 300 de lei pentru copiii până la 2 ani, respectiv pentru minorii cu handicap cu vârste între 3 și 18 ani, și la 150 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani.

„Preşedintele Iohannis «Beţe-n-Roate» tocmai a blocat majorarea alocaţiilor pentru copii prevăzută în legea bugetului pentru anul 2019 votată de PSD, ALDE, UDMR şi minorităţi. Deşi Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care să permită utilizarea sumelor suplimentare prevăzute în buget pentru majorarea alocaţiilor, această prevedere nu poate intra în vigoare decât la data de 1 a lunii ce urmează intrării în vigoare a legii bugetului. Aşadar, chiar dacă Guvernul a pregătit banii pentru copii, aceştia nu vor putea fi acordaţi din cauza blocajului preşedintelui”, a transmis PSD într-un mesaj postat pe Facebook.

„E o abordare pur electorală. Cred că din păcate domnul președinte e dispus să-i facă pe români să sufere din interese personale. Vrea să blocheze creșterea alocațiilor pentru copii pentru a da vina pe Guvern că nu mai sunt bani", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

PNL îi acuză însă pe social-democrați de amânarea majorării alocațiilor, care se va aplica, cel mai devreme, de la 1 aprilie. "Dacă Guvernul nu va creşte alocaţiile de copii de la 1 martie va fi singurul vinovat. Nimeni nu a obligat Guvernul ca în momentul în care a emis OUG să lege majorarea alocaţiilor de copii de intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocaţiile pentru copii de la 1 martie. Aşa cum au dat OUG o pot modifica şi să nu creeze nicio legătură între intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat şi majorarea alocaţiilor pentru copii. Bani să crească indemnizaţiile pentru parlamentari, fără să fie în vigoare noua lege a bugetului de stat au avut. Ca atare nu pot să motiveze că nu majorează alocaţiile pentru copii pentru că nu au în vigoare Legea bugetului de stat. Resursele financiare există. Cu siguranţă atacul la Curtea Constituţională iniţiat de preşedintele României nu afectează articolul referitor la majorarea alocaţiilor. Aşa cum au dat OUG pot să mai dea o ordonanţă în care să spună că de la 1 martie se majorează alocaţiile pentru copii”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Back To Top