Categorie: Actual

Inspectoratul Școlar Județean a publicat primele informații referitoare la înscrierea la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2019 - 2020. În Prahova au fost aprobate 5.789 de locuri.

Pe site-ul ISJ Prahova pot fi consultate, de acum, circumscripțiile școlare stabilite pentru înscrierea la clasa pregătitoare, în anul școlar 2019 - 2020. În funcție de adresa de domiciliu, părinții vor afla la ce școală în pot înscrie copilul.

Conform metodologiei, solicitările venite din circumscripție trebuie aprobate. Cei care optează pentru o altă școală trebuie să ia în calcul riscul respingerii cererii. Și asta deoarece unitățile de învățământ pot aproba solicitări din afara circumscripției numai în cazul în care rămân cu locuri libere după rezolvarea tuturor solicitărilor de la adresele arondate.

Detalii despre metodologia și calendarul înscrierii la clasa pregătitoare găsiți AICI.

Circumscripțiile școlare din Ploiești au fost afișate AICI.

Circumscripțiile școlare din Ploiești au fost afișate AICI.

Circumscripțiile școlare pentru celelalte orașe din județ au fost afișate AICI.

ISJ Prahova a publicat, de asemenea, planul de școlarizare valabil pentru clasa pregătitoare, în anul școlar 2019 - 2020. Potrivit acestuia, în mai multe unități de învățământ din Ploiești vor fi înscriși, din toamnă, cel puțin 100 de copii. Este cazul școlilor "Sf. Vineri", "Sf. Vasile", "Girgore Moisil", "I. A. Bassarabescu" și "George Emil Palade". Pe de altă parte, pentru Școala nr. 22 din Ploiești au fost aprobate doar 2 locuri. Astfel de situații se mai găsesc în județ, dar de obicei în mediul rural unde, din cauza numărului mic de copii, clasele pregătitoare funcționează, în regim simultan, laolaltă cu alte clase din ciclul primar.

Planul de școlarizare poate fi văzut AICI.

Back To Top