Categorie: Actual

Pompierii prahoveni au intervenit, marți, pentru stingerea a nu mai puțin de 15 incendii de vegetație. Unele dintre ele amenințau inclusiv locuințe, iar la Urlați focul a mistuit o plantație de viță de vie, pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 15 incendii de vegetație uscată în localitățile Urlați (2), Albești Paleologu (sat Vadu Părului), Iordăcheanu (sat Mocești), Vadu Săpat, Baba Ana, Plopu, Valea Călugărească, Bucov, Olari, Apostolache, Gura Vitioarei (2),Vălenii de Munte și Podenii Noi.

În localitatea Urlați incendiul de vegetație s-a propagat și la o plantație de viță de vie pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, exemplifică ISU Prahova.

Flăcările au pus în pericol și gospodării.  "Incendiile, pornind cel mai probabil de la focul lăsat nesupravegheat, amenințau să se propage la bunurile materiale amplasate în apropiere și chiar la locuințele cetățenilor. Din fericire, acest lucru a fost evitat datorită intervențiilor prompte ale militarilor. Suprafața de ardere a fost de aproximativ 58 ha", au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

Foto ilustrație

Back To Top